Gespot

Reizenvergelijker: Alle aanbieders op een plek

0

Dankzij Reizenvergelijker hoef je geen avonden achter je computer zitten om een reis te boeken. Je vindt het in een oogopslag.

Wat doet de site?

“Op Reizenvergelijker kunnen vakantiegangers, na het selecteren van hun vakantiebestemming, het reisaanbod van Jiba, Kras, Sunweb, Sudtours, Bizztravel, Ferio, Gogo, Beachmasters en Vaya doorzoeken, met elkaar vergelijken en daarna bij de beste aanbieder boeken. Zo kun je snel en gemakkelijk een reis boeken.”

Waarom deze site?

“Het is vaak een tijdrovende klus om het vakantieaanbod in een bepaald land in beeld te krijgen, met name het zoeken binnen een bepaalde periode.  Standaard zoekmachines sturen je van aanbieder A naar Touroperator B. Steeds moet je opnieuw je zoekcriteria ingeven. Met Reizenvergelijker bieden wij een ‘one stop shop’ met een actueel en transparant vakantieaanbod.”

Hoe werkt de site?

“Op Reizenvergelijker kun je via de zoekmachine bijna 7.000 accommodaties met bijna 8 miljoen vertrekdata van 10 verschillende aanbieders doorzoeken. Je kunt de zoekresultaten filteren op bestemming, vertrekdatum en reisduur. Daarna kun je sorteren op prijs, land of aanbieder. Het is dus niet langer nodig om meerdere sites van reisaanbieders af te zoeken op zoek naar een geschikte vakantiereis.”

Wat zijn de facts?

“De eerste reacties zijn positief. Het bezoekersaantal van bijna 3.000 per week hopen we door affiliateprogramma’s bij Daisycon en Cleafs, een Google Adwords campagne en SEO inspanningen snel te vertienvoudigen.”

Wie maakt de site?

“Reizenvergelijker is een initiatief van Van Zon Internet en twee programmeurs. Wij zijn ook verantwoordelijk voor Weekendvergelijker.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Paul van Zon over Reizenvergelijker.