Gespot

Site gespot: Bobex.nl

0

Leads en leveranciers kunnen elkaar vinden op Bobex.nl. Top of flop?

Waarom www.bobex.nl?
Bobex is in 2000 ontstaan vanuit het idee “Hoe kunnen we bedrijven op een efficiënte manier samenbrengen op het internet?”. We wilden dus een soort ‘dating site’ voor bedrijven bouwen. Uit eigen ervaring wisten we dat het enerzijds vaak moeilijk is om de gepaste leverancier te vinden, en dat het anderzijds voor die leveranciers niet altijd evident is om de juiste leads te ontvangen. Professioneel vraag en aanbod vlotter samenbrengen, dit was de sleutel van ons concept. We wilden daarom verder gaan dan een bedrijvengids vol met adressen, we wilden vertrekken van de behoefte van een klant en hem meteen de juiste oplossing aanbieden. Zo is de Bobex handelsplaats ontstaan. Vandaag is Bobex actief met verschillende locale marktplaatsen in vijf Europese landen.


Wat doet www.bobex.nl?
“Wij helpen bedrijven beter aan te kopen of meer te verkopen. Ons handelsplatform richt zich op de niet-strategische aankopen, m.a.w. de zaken die je niet elke dag inkoopt, zoals drukwerk, informatica, grafische diensten of relatiegeschenken. Bij dit soort inkopen zijn het locale aspect en de proximiteit belangrijk. Omdat je deze diensten en producten niet regelmatig inkoopt, heb je meestal geen vaste leverancier en weet je vaak niet waar je moet beginnen zoeken. Bobex vertrekt van je behoefte, helpt je om deze te omschrijven in een formulier en zorgt ervoor dat de gepaste leveranciers je een oplossing op maat aanbieden. Je legt dus maar éénmaal uit wat je zoekt, de leveranciers bieden op je project, je vergelijkt en beslist.”

Hoe werkt www.bobex.nl?
“Je surft naar de site, je selecteert de juiste categorie en legt er éénmaal uit wat je zoekt. Wij zorgen ervoor dat (na een kwaliteitscontrole) de gepaste leveranciers verwittigd worden. Zij stellen vervolgens hun offerte op, rechtstreeks op de site. Wij verwittigen je per e-mail bij elke nieuwe offerte en je vergelijkt de voorstellen rustig op de Bobex marktplaats. Je kan er ook de profielen en evaluaties van elke leverancier bekijken en je kan online of offline onderhandelen met de deelnemende leveranciers. Je maakt een keuze en schrijft je commentaar, zodat we de leverancier kunnen infomeren over je beslissing. Na de levering kunnen koper en leverancier elkaar evalueren.”

Wie maakt www.bobex.nl?
“De site wordt gemaakt door de gebruikers. Wij bieden de infrastructuur aan en voeren kwaliteitscontroles uit, maar het zijn de kopers en leveranciers die de inhoud (offerteaanvragen en offertes) verzorgen, hun profielen bijhouden en evaluaties maken.”