Gespot

Site gespot: MoneyBird.nl

0

Eenvoudig online facturen versturen

Wat doet MoneyBird.nl?
MoneyBird maakt het voor iedereen mogelijk om eenvoudig en snel online facturen te maken en te versturen. Daarnaast geeft MoneyBird inzicht in openstaande facturen en biedt de mogelijkheid om je contacten te beheren.

Een van de onderdelen waarin MoneyBird uitblinkt is de grafische gebruikerksinterface. Deze intuïtieve interface geeft altijd de gehele factuur weer zoals hij er uiteindelijk uit komt te zien en maakt het mogelijk om onderdelen van de factuur te bewerken zonder de factuur uit het oog te verliezen.

De facturen die verstuurd worden via MoneyBird, worden automatisch voorzien van een Elektronische Handtekening zoals voorgeschreven wordt door de Belastingdienst. Met MoneyBird Post kunnen klanten facturen versturen via TNT Post, zonder dat ze zelf de factuur hoeven te printen en te posten. Dat wordt allemaal door ons geregeld.”

Waarom MoneyBird.nl?
MoneyBird is ontstaan uit onze eigen problemen met het versturen van facturen. Dit gebeurde vaak nog in Word/Excel of een zelfgemaakte oplossing, waardoor het veel tijd koste om een factuur te versturen. Daarnaast waren we vaak het overzicht kwijt van openstaande facturen. Toen we gingen zoeken naar een passende oplossing, bleken er wel enkele Nederlandse aanbieders te zijn. Maar vaak is het maken van facturen omslachtig of bieden ze geen goed overzicht. In Amerika zijn ook enkele goede aanbieders, zoals FreshBooks en BlinkSale. Helaas is het daar niet mogelijk om je factuur te vertalen naar het Nederlands en missen deze facturen de Elektronische Handtekening.”

Hoe werkt MoneyBird.nl?
“Een onderdeel van MoneyBird waar we heel trots op zijn is het bewerken van facturen. In veel andere oplossingen zie je pas hoe je factuur eruit ziet als je alle gegevens ingevuld hebt. Bij MoneyBird bewerk je een factuur door een gedeelte in de factuur aan te klikken en rechtstreeks in de factuur te typen. Zo zie je altijd gelijk hoe je factuur eruit ziet.”

Iets waar we verder veel aandacht aan geschonken hebben, is het overzicht van facturen. We willen dat onze gebruikers in één oogopslag kunnen zien welke facturen nog verzonden moeten worden of welke facturen niet betaald zijn. Daarom hebben we in het factuuroverzicht een handig filter ingebouwd waarmee je snel je facturen terug kunt vinden.

Sinds vorige week is het ook mogelijk om periodieke facturen aan te maken. Onze gebruikers kunnen instellen dat een bepaalde klant op bepaalde momenten een factuur moet ontvangen. Handig voor abonnementen en het kan een hoop tijd schelen.”

Wat zijn de facts van MoneyBird.nl?
“Sinds de lancering van MoneyBird hebben we veel positieve reacties gehad. Er zijn ondertussen al bijna 400 facturen aangemaakt en we verbazen ons soms over de snelheid waarmee gebruikers facturen maken.

MoneyBird is gratis te gebruiken tot 3 facturen per maand. Daarmee willen we startende ondernemers en kleine bedrijven graag kennis laten maken met de gemakken van een goed facturatiepakket. Voor 10 euro per maand kun je onbeperkt facturen versturen.”

Wie maakt MoneyBird.nl?
MoneyBird is gemaakt door drie jonge ondernemers uit Enschede: Joost Diepenmaat, Berend van Bruijnsvoort en Edwin Vlieg. We kennen elkaar al langer en ontdekten dat we allemaal een probleem hadden met facturatie. Dat probleem hebben we weten om te zetten tot een geweldige oplossing, waar hopelijk veel meer mensen profijt van kunnen hebben.”

Frankwatching in gesprek met Edwin Vlieg van MoneyBird.nl

“J

Accepteer cookies

e site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 19 december. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”