Gespot

Site gespot: Myngle.com

0

Elke taal online leren?! Top of flop?

Waarom Myngle?
“De tijd is rijp voor de uitbreiding van de taalonderwijsmarkt van offline naar online om een aantal verschillende redenen: gratis hoogwaardige VoIP (Skype), de internationale hoge breedbandpenetratie en de technologie die het mogelijk maakt om whiteboard-technologie tegen aanvaardbare prijzen te bouwen. Ook het toenemende succes van de sociale netwerken websites als Facebook, MySpace en Hyves hebben de mogelijkheid tot communicatie en sociale interactie uitgebreid tot buiten de beperkte kring van geografisch bereik. Als laatste, maar even belangrijk, de internetgeneratie heeft nu de leeftijd dat ze koopkracht hebben en interesse in het leren van talen.”

Wat doet Myngle?
Myngle voorziet in prive-cursussen van leraren in alle soorten talen en op elk gewenst niveau. Je kan je eigen leraar of student kiezen op basis van jouw wensen en beschikbaarheid. Je doet het vanuit je eigen huis. Geen klaslokalen meer, geen reistijden meer. Je bepaalt zelf je eigen tijd en kiest daar een geschikte leraar of leerling bij. Leraren en zelfs offline taalscholen bereiken via Myngle studenten overal in de wereld, en vergroten via het internet hun bereik exponentieel. Taalscholen kunnen via Myngle ook seizoensschommelingen opvangen.”

Hoe werkt Myngle?
Myngle biedt een gratis toolkit die bestaat uit VoIP (Skype) plus eigen geïntegreerde whiteboard (digitale versie van het aloude schoolbord), betalingssystemen (PayPal), feedback en een community-omgeving. Myngle’s feedbacksysteem toont de reacties en beoordelingen die studenten in het verleden hebben gegeven aan de betreffende leraar. Deze ‘feedback’ is te zien via het openbare feedbackprofiel van elk lid zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Extra functies zullen geleidelijk worden toegevoegd ter verrijking van de studie-ervaring, zoals podcasts, huiswerk, 3D virtuele klassen etc.”

https://youtube.com/watch?v=MeKYk8UlDUE

Wie maakt Myngle?
“De echte bouw geschiedt in China door de firma Ethos, eigendom van een Noorse INSEAD-collega van oprichtster Marina Tognetti. De bouw wordt vanuit Nederland gecoördineerd door Andres van Vugt, die voor Myngle aan een aantal large scale projecten heeft gewerkt en leiding heeft gegeven bij bedrijven als Versatel/Tele2 en Roxen.”

I love the Webbys en Frankwatching spotten samen bijzondere internet initiatieven. Je site gespot? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 14 december. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.