Gespot

Site gespot: Zomerkalender.nl

0

Voor gezinsevenementen in de buurt.

Wat doet Zomerkalender.nl?
Zomerkalender is een evenementenkalender voor ouders met (jonge) kinderen. Op de site zijn verschillende evenementen op vrijwel iedere plek in Nederland terug te vinden: van het noordelijkste dorpje Oudeschip tot aan het zuidelijkste puntje van Limburg. Aan de hand van postcodes worden alle uitstapjes voor het gezin in de nabije omgeving weergegeven op de kaart van Nederland: van paardenmarkten tot braderieën en fietstochten.”

Waarom Zomerkalender.nl?
“Het idee voor Zomerkalender is ontstaan tijdens brainstorms, waar natuurlijk een aantal ouders aanwezig waren. Zij liepen tegen een aantal problemen op. Als eerste: de zomervakantie is lang en hoe houd ik mijn kinderen bezig? Als tweede: op internet zoeken naar evenementen is ingewikkeld. Er zijn veel verschillende sites. Het is handig om het allemaal op een plaats bij elkaar te brengen. En als laatste: ik weet vaak niet hoe ik leuke dingen bij mij in de buurt kan vinden. Zomerkalender geeft het antwoord.”

Hoe werkt Zomerkalender.nl?
“Je kunt zoeken op postcode, periode of activiteit. Zomerkalender zoekt dan door het gehele aanbod en geeft de evenementen bij jou in de buurt. Natuurlijk kun je ook zoeken in de rest van Nederland. Organiseer je zelf een activiteit of evenement, dan kun je die gratis plaatsen. Ook kun je met behulp van RSS je eigen selecties maken en gebruiken waar je wilt.”

Wat zijn de facts van Zomerkalender.nl?
Zomerkalender verwacht tijdens de zomermaanden 200.000 bezoekers. Op dit moment zijn we goed op weg  deze doelstelling te overtreffen. De kalender bevat een dikke 5.000 evenementen in Nederland. Dat aantal groeit naar verwachting naar 10.000 voor het einde van de zomer. Er zijn nog niet veel mensen die eigen evenementen toevoegen. We gaan oproepen plaatsen, zodat meer mensen hun eigen evenementen gaan toevoegen. Verschillende klanten hebben advertentie campagnes op zomerkalender geboekt. Dolfinarium, Staatsbosbeheer, ANWB, Walibi zijn er al te vinden.”

Wie maakt Zomerkalender.nl?
Zomerkalender is gemaakt door Ilse Media. Het team van Zomerkalender bestaat, behalve mezelf (Sander Remans, siteowner), uit Sophie Croonen (projectmanager) en Lars Koelman, Sascha Vos de Wael en Sam Rimmerlzwaan (allemaal redactie). Achter de schermen werkt uiteraard nog een team van enthousiaste professionals om Zomerkalender tot een succes te maken.”

Frankwatching in gesprek met Sander Remans van Zomerkalender.nl