Gespot

StudyFlow: Online examens oefenen

0

Oefenen en gelijk de antwoorden laten checken en analyseren. Een gesprek met Edo van Royen over StudyFlow.

Wat doet de site?

“Op StudyFlow kunnen middelbare scholieren oefenen voor de eindexamens. Eerst gebeurde dit met behulp van PDF-jes. Nu is het echter volledig digitaal; antwoorden worden digitaal gecheckt, en resultaten uitgebreid geanalyseerd waarna studie-advies wordt gegeven.”

Waarom deze site?

“StudyFlow is ontstaan uit frustratie met de ouderwetse manier van voorbereiden op eindexamens. De nieuwe lichting leerlingen maakt deel uit van de ‘net-generatie’, een generatie die is opgegroeid met YouTube en sociale netwerken en schreeuwt om aandacht op het gebied van onderwijs. Het vandaag gelanceerde onderwijsplatform StudyFlow is volgens ons hét antwoord op deze ongeduldige en snelle generatie.

Al snel merkten wij dat schoppen tegen de gevestigde orde niet altijd op prijs wordt gesteld. We werden aanvankelijk dan ook niet overal even enthousiast onthaald: bij het Ministerie van Onderwijs werd ons indirect verteld dat we het niet bij het juiste eind hadden. Konden ze onze eerste cijfers nu maar zien.”

Hoe werkt de site?

“StudyFlow werkt heel simpel. Na te registreren kun je eigenlijk meteen al beginnen met oefenen. Je kunt ervoor kiezen om volledige examens uit voorgaande jaren te oefenen, of alleen vragen uit bepaalde sub-onderwerpen: bijvoorbeeld geometrie in Wiskunde. Nadat er voldoende vragen zijn gemaakt, worden de resultaten inzichtelijk en kan daaruit een studieplan worden opgemaakt.”

 

Wat zijn de facts?

“Eind April werd stilletjes de website geopend om de eerste gebruikersreacties te meten.Na een paar dagen werd het concept zo snel verspreid dat de site uit de lucht ging door overbelasting. Bizar, van de ene op de andere dag hadden we plotseling
 300 actieve gebruikers. En we waren nog volop aan het ontwikkelen.

StudyFlow telt nu rond de 1000 gebruikers en blijft groeien. De site is reeds winstgevend, voornamelijk door advertenties. Volgend jaar worden hier nieuwe business modellen aan toegevoegd.”

Wie maakt de site?

StudyFlow is een iniatief van de 20-jarige Philippe Taminiau, de 19-jarige Tom van Vooren en mijzelf (21). Alle drie zijn we bedrijfskunde-studenten aan de New Business School Amsterdam.  We zijn nog op zoek naar partners en investeerders.”