Gespot

Surfly: Deel je scherm & surf samen op internet

0

Surfly is een gratis online applicatie waarmee je heel eenvoudig samen – tegelijk met iemand anders – naar internetpagina’s kunt kijken. Nicholas Piël, oprichter van Surfly, vertelt over de nieuwe tool.

Wat is het?

“Surfly is een tool die het mogelijk maakt om realtime tegelijk met iemand anders te surfen over het internet. Waar de ander ook is en zonder dat je software moet installeren, alles wat je nodig hebt is een browser. Zo kun je bijvoorbeeld samen met vrienden een vakantie boeken door een hotel te kiezen dat iedereen aanstaat, je moeder uitleggen hoe Facebook werkt of als webontwikkelaar je CMS demonstreren aan klanten.”

Waarom dit initiatief?

“Tijdens mijn part time werk op een helpdesk werd het mij duidelijk hoe lastig het is om mensen via een telefoon goed te kunnen helpen wanneer je hun scherm niet kunt zien. Er zijn al wel screensharing tools die dit verhelpen, maar deze moeten eerst worden geïnstalleerd. Dit is niet praktisch, je vraagt een klant niet snel of hij deze software even wil installeren. Daarnaast wil niemand een onbekende volledig toegang geven tot zijn computer. Met Surfly heb je dit probleem niet, wij limiteren ons tot je browser tab en maken het daardoor een stuk simpeler.”

Hoe werkt het?

“Het werkt heel eenvoudig. Je opent surfly.com, vult de website in waar je samen over wilt internetten en deelt dan de link met de ander. Geen software, geen installatie, het werkt gewoon!”

http://vimeo.com/77846004

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Wij zijn een maand geleden gelanceerd op Techcrunch Disrupt Berlin. In de de eerste twee weken hebben zich een kleine 2000 gebruikers aangemeld en hebben we veel verschillende manieren gezien waarop de dienst wordt gebruikt.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik, Nicholas Piël, en Denis Bilenko zijn de oprichters van Surfly. Linden Mobile Ventures heeft een investering van 400.000 euro gedaan om het bedrijf op te starten.”

Update

“Inmiddels zijn we al weer 3 jaar actief en hebben een reeks aan nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Met het toevoegen van tekst en video chat is Surfly nu als compleet product af te nemen via onze website en met onze API ook totaal te integreren in huidige oplossingen zoals bijvoorbeeld bestaande chat producten of contact centers.

Als laatste is afgelopen week document sharing gelanceerd. Met de nieuwe functionaliteit kunnen gebruikers van Surfly gemakkelijk en simpel documenten in de sessie openen en samen bespreken. Documenten die ondersteunt worden zijn o.a. Word- en Exceldocumenten, PowerPointpresentaties en afbeeldingen.”

Wat brengt de toekomst?

“We zitten niet stil en zijn continu verder aan het uitbreiden. Op basis van onze gebruikers kijken we wat de belangrijkste functionaliteiten zijn die toegevoegd moeten worden. Daar zitten een paar mooie features aan te komen. Verder is Surfly druk aan de weg aan het timmeren en komen er elke dag nieuwe klanten bij. Op dit moment zijn we erg actief in de financiële en e-commerce markt, met klanten in Nederland als: Figlo, Future of Finance, World Ticket Center, Vliegtickets.nl, Locals United en zijn ze volop aan het uitbreiden in het buitenland.”

Bron:   Surfly