Gespot

TVGiDS.tv: Interactieve online televisiegids

0

TVGiDS.tv is de meest complete en interactieve online televisiegids. Met meer dan een miljoen app-downloads is het de populairste televisiegids voor iPhone, iPad en Android. Naast de mobiele website TVGiDS.mobi is er sinds januari 2012 ook de “grote” website TVGiDS.tv. Stijn Veeger, uitgever van MobilePioneers, vertelt.

Wat is TVGiDS.tv?

“TVGiDS.tv was in 2009 de eerste tv-gids app voor iPhone en later ook voor Android toestellen. In de iTunes “bestselling apps” van 2011 stond de iPhone app tussen titels als Hyves, NU.nl en Marktplaats. Inmiddels heeft TVGiDS.tv meer dan één miljoen app-downloads op smartphones, een mobiele website en gaat het vanaf nu ook het traditionele web veroveren met een website: TVGiDS.tv.”

Waarom dit initiatief?

“TVGiDS.tv kan zich met recht de meest uitgebreide tv-gids noemen. Het zenderaanbod is compleet en de programma-informatie wordt flink uitgebreid door de redactie. Zo is er bij elke film een trailer, poster en koppeling met de Internet Movie Database. Veel programma’s hebben een link naar gerelateerde video’s. Bij actualiteitenprogramma’s werkt onze redactie ook elke middag de inhoud bij en kun je dus in de namiddag al zien wie er bijvoorbeeld bij Pauw & Witteman of De Wereld Draait Door zitten. Onze nieuwe website is een mooie aanvulling op ons bestaande scala van apps. Televisiekijkers zijn visueel ingesteld. Op een computerscherm kijkt een trailer toch iets lekkerder weg dan op een smartphone. Ook konden we een EPG-weergave inbouwen, waarin de programma’s horizontaal staan langs een tijdlijn.

Ook wat betreft social media zijn wij onze concurrenten ver vooruit. Bij elk programma is te zien wat er over wordt getwitterd en meediscussiëren kan door de integratie van Twitter, Facebook en Hyves. Ook hier zit een redactionele bewerking achter. Dagelijks worden de hashtags van veel programma’s bijgewerkt, bijvoorbeeld voor voetbalwedstrijden.”

Hoe werkt TVGiDS.tv?

“De redactie in Den Bosch, bestaande uit vier personen, geeft dagelijks de belangrijkste tips in een te personaliseren overzicht. De gebruiker kan kiezen welke genres en hoeveel aanraders er zichtbaar mogen zijn. Omdat TVGiDS.tv bijhoudt wat er aangeklikt wordt, kunnen we precies achterhalen welke programma’s populair zijn. Dit wordt ook realtime weergegeven. Daarnaast zijn er veel andere zaken in te stellen zoals de lettergrootte, de alerts en de uren die je wilt zien in het primetime tabblad.“

 

Wat zijn de facts?

“De app al meer dan één miljoen keer gedownload. Het maandelijkse bereik voor iPhone is 400.000, voor Android 125.000, voor iPad 60.000, TVGiDS.mobi 100.000 en TVGiDS.tv 80.000. In totaal genereert ons netwerk 20 miljoen pageviews per maand.”

Wie is er betrokken bij TVGiDS.tv?

“De ontwikkeling van de websites en apps doen we in eigen huis. Omdat we alles – dus de technische ontwikkeling, hosting én het uitgeven – met één team op één locatie doen, kunnen we snel schakelen en blijven innoveren. Door goed functionerende apps te koppelen aan voortdurende innovatie én de beste content, zijn onze bezoekers erg loyaal en kunnen we onszelf marktleider in de mobiele branche noemen. Daarnaast gaan we vanaf nu dus ook het traditionele web veroveren!”