Online marketing

Wat je moet weten over de F8-update van Facebook

0

Afgelopen 12 en 13 april heeft Facebook op haar jaarlijkse global developer conference, F8, de toekomst van Facebook besproken. Dit evenement, in Fort Mason in San Francisco, liet de wereld met een livestream meegenieten van de nieuwe producten en toekomstplannen van Facebook. Dit is wat je moet weten over de F8-update.

1. Messenger bots

Maandelijks gebruiken meer dan 900 miljoen mensen de messenger-app om te communiceren met hun vrienden en familie en dit aantal groeit nog steeds. Facebook heeft het afgelopen jaar de app verschillende updates gegeven zoals videochat. De update die Facebook tijdens de F8 openbaar maakte, verandert de manier waarop we omgaan met social media en zorgt voor een verschuiving van openbaar en privégebruik.

Deze update maakt het namelijk mogelijk voor gebruikers om via bots – automatische reacties – van verschillende organisaties en merken direct informatie te krijgen. Dit kan informatie zijn over een bestelling van je nieuwe schoenen of een update over het weer van morgen.

Organisaties hebben nu toegang tot de informatie om hun eigen chatbots maken. Als dit niet haalbaar is, geeft Facebook je een overzicht van bedrijven die het voor je kunnen doen.

facebook-chatbots-759

2. Live API

Live API laat je nu video’s live streamen via verschillende devices, in plaats van alleen een smartphone. Daarnaast is het mogelijk om Live API te combineren met Graph API – een tool om data te verzamelen – daarmee is het mogelijk om live poll resultaten te laten zien, reacties te analyseren en vragen van kijkers live in beeld te brengen. Voor organisaties is dit interessant, omdat je hiermee betrokken kijkers creëert en je met een live video bovenaan de timeline staat.

3. Quotes delen

Het delen van quotes wordt nu nog makkelijker gemaakt. Je kunt stukken van een tekst selecteren uit een artikel of boek dat je graag wilt delen. Nieuwsmedia en uitgevers moeten dan wel een ‘share quote’-knop in hun webpagina of app bouwen. Als je dan een stuk tekst selecteert, komt de ‘share quote’-knop automatisch tevoorschijn. Dit is een goede manier om meer traffic naar je webpagina te genereren, omdat content van de webpagina gedeeld wordt door de consument op Facebook.

quotesharing

4. ‘Save’-knop

Alles wat te vinden is op het web dat jij interessant vindt, zoals een artikel of een paar schoenen, kun je nu bewaren op Facebook om het later nog eens te bekijken. Je kunt het vergelijken met Safari’s ‘read later’-knop, alleen dan voor Facebook. Je bewaarde paar schoenen kun je op elk device terugvinden, mits je de Facebook-app of website gebruikt. Organisaties die het aantal bewaarde artikelen via de save-knop meten, krijgen een goed overzicht welke content werkt en wat de consument minder interessant vindt. Dit kan helpen bij het formuleren van een strategie of het plannen van content in de toekomst.

Facebook in het dagelijks leven

Deze punten zijn van invloed op de manier waarop er in de toekomst met Facebook wordt gewerkt. Het platform is steeds vaker onmisbaar om de doelgroep te bereiken, omdat Facebook meer en meer wordt geïmplementeerd in het dagelijks leven van de consument.

Bovenstaande punten zijn slechts een selectie van alle besproken onderwerpen van de F8 conference. Er werd ook gepraat over de verspreiding van internet door middel van een internet-drone en de realisatie van een 360-graden-camerasysteem in 3D waarbij je video’s in 360 graden kunt bekijken. De toekomst van Facebook en van haar gebruikers staat in het teken van gebruikersgemak en beleving, iets waar je als marketeer niet meer omheen kunt! Meer informatie over de F8-update in dit artikel van Buffer.