Gespot

Webtexttool: Helpt je bij het schrijven van SEO-teksten

0

Webtexttool helpt je als tekstschrijver om sneller goed geoptimaliseerde content te schrijven, volgens de laatste SEO-inzichten. Jij focust je op het creatieve gedeelte, webtexttool doet de rest. Kyrill Poelmans, betrokken bij Webtexttool, vertelt.

Wat is het?

“Webtexttool is een oplossing voor tekstschrijvers en SEO-specialisten om zoekmachine geoptimaliseerde webcontent te schrijven. Op basis van jouw onderwerp geeft de tool je suggesties voor goede keywords. Vervolgens geeft de tool je gerichte aanwijzingen om je tekst zo op te bouwen dat hij geoptimaliseerd is. Jij focust je op het creatieve proces van schrijven. Webtexttool zorgt er voor dat je content geoptimaliseerd is volgens de laatste kennis van SEO.”

Waarom dit initiatief?

“Webtexttool is ontstaan vanuit onze eigen dagelijkse werkzaamheden met het schrijven van SEO-vriendelijke webcontent. Er zijn diverse tools die achteraf controleren of je geschreven tekst geoptimaliseerd is. Voor veel schrijvers is dit echter onhandig, omdat die tools er van uit gaan dat de content al gepubliceerd is of in een CMS staat. Na zo’n check kun je weer terug naar je editor, wijzigingen doorvoeren, opnieuw publiceren en opnieuw checken. Webtexttool maakt dit veel makkelijker: tijdens het schrijven krijg je aanwijzingen om tot een goed geoptimaliseerde tekst te komen. Het bespaart je dus veel tijd en zorgt ervoor dat je teksten van goede kwaliteit krijgt. De tool helpt je ook bij het kiezen van goede keywords.”

Hoe werkt het?

“Je begint met het aangeven van het keyword waarop je de content wilt gaan optimaliseren. In deze stap kan de tool je ook slimme suggesties geven voor alternatieve zoektermen met mogelijk een groter zoekbereik of minder concurrentie, zodat je meer kans hebt om je pagina hoog in Google te krijgen. Vervolgens kun je een template kiezen om je content te structureren. Daarna kun je aan de slag met het schrijven van de content zelf. Tijdens het schrijven krijg je naast je tekst ook praktische tips die je direct kunt opvolgen om de SEO-score te verhogen. Vervolgens kun je de geoptimaliseerde pagina opslaan en aan je opdrachtgever sturen of op je site publiceren.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In maart 2015 zijn we live gegaan. Op dit moment hebben we enkele honderden gebruikers. Van deze gebruikers hebben we al veel positieve en constructieve feedback ontvangen. We bieden natuurlijk ook een gratis account aan, zodat iedereen er zelf mee aan de slag kan.”

Wie is er bij betrokken?

“Initiatiefnemers zijn Maarten Vink, Marcel Leeman en ik, Kyrill Poelmans. Maarten Vink is de bedenker van het concept en is actief als SEO en online marketing deskundige. Marcel Leeman is business developer en marketeer. Zelf focus ik met name op de ontwikkeling, operatie en marketing. De technische ontwikkeling wordt gedaan door Ketl Business Solutions.”

Bron:   Webtexttool  -  Download