Gespot

Werken bij Merken: Welk merk past bij jou?

0

Startpagina voor je oriëntatie op een (nieuwe) werkgever. Een gesprek met Bjorn Veenstra over de Hey Profiler van Werken bij Merken.

Wat doet de site?

“Werkenbijmerken werkt als een stemwijzer en matcht bezoekers – op basis van merkbeleving en bedrijfscultuur – met de mooiste werkgevers van Nederland. Niet de vacature staat centraal maar jouw persoonlijke klik met de werkgever.

De Hey Profiler is het instrument dat jouw DNA matcht met het DNA van de aangesloten werkgevers, zoals Rabobank, Unilever, Port of Rotterdam, Cofely, Ahold, ECN, CBS, IBM en vele andere werkgevers. Bijzonder is dat de werkgevers de gemaakte match in kunnen zien en bij interesse direct contact kunnen leggen. Kortom: we brengen werkgever en potentiële kandidaat rechtstreeks bij elkaar op basis van soft skills.”

Waarom deze site?

“Tijden veranderen. De markt verandert en zowel werkgevers als kandidaten vragen om nieuwe en beter passende mogelijkheden om zichzelf te profileren en te presenteren. Er is behoefte aan direct contact tussen werkgever en een potentiële kandidaat, dus aan andere wegen dan alleen het uploaden van je CV bij een jobboard.

Werken bij Merken biedt deze gelegenheid en speelt in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van personal branding en het matchen met potentiële HBO/WO-kandidaten op employer brand-niveau.”

Hoe werkt de site?

“Simpel, bezoekers maken de Hey Profiler-test en worden gematcht met de werkgevers die het beste bij ze passen. Werkgevers melden zich aan en creëren een profiel met de door ons ontwikkelde Employer Brand Scan. Hieruit ontstaat de valide match tussen werkgever en kandidaat.

Na het beantwoorden van de vragen over merkbeleving en bedrijfscultuur creëert de bezoeker automatisch een Hey Profiler-account van waaruit deze verder invulling kan geven aan zijn Personal Brand.”

Wat zijn de facts?

“We zijn drie weken live en inmiddels zijn er meer dan 15.000 matches gemaakt en zijn er meer dan 2.000 quickscans gemaakt en 900 complete profielen. De gemiddelde bezoektijd bedraagt 4 minuten voor Werkenbijmerken en 10 minuten voor Heyprofiler. Verder participeren al 30 van de mooiste werkgevers van Nederland, waaronder: Ahold, Achmea, Unilever, Rabobank, Sara Lee, IBM, Logica, Centric, Oranjewoud. Deze week hebben ook Accenture, Nuon en Henkel zich aangemeld. Daarnaast zijn er inmiddels samenwerkingsverbanden met de Carrierebus, Schouten&Nelissen, Your Future TV en FEM Business.”

Wie maakt de site?

“Het idee en concept heb ik zelf bedacht en samen met Willemijn van de Loo (projectmanager) en mijn mede-aandeelhouders zetten we het idee verder in de markt. De techniek is verzorgd door YellowMind uit Baarn. Mede-aandeelhouders zijn o.a. Eric Bremer (voorheen oprichter van Jobnews) en Bas Rasker van Zoover. Het design is verzorgd door mijn vorige bedrijf Brand Republic uit Utrecht.”