Social media

WhatsApp-update: nieuwe antwoordfunctie & binnenkort animated gifs?

0

WhatsApp heeft een nieuwe functie. Je kunt nu direct reageren op verzonden berichten, zodat deze er als quote bij wordt geplaatst. Happening en Telegram boden deze functie al eerder aan.

Met deze nieuwe functie binnen WhatsApp worden groepsgesprekken een stuk overzichtelijker. Wie raakt niet het overzicht kwijt in groepen met veel personen? Je mist een kwartiertje van een discussie en kunt bijna niet terugvinden wie waarop reageert. Met de nieuwe functie zie je beter waar iemand op reageert, of wanneer iemand reageert op jouw bericht.

Hoe gebruik je de nieuwe WhatsApp-functie?

Je houdt het bericht ingedrukt waar je op wilt reageren, dan druk je op de pijl van beantwoorden. Op deze manier wordt het bericht als quote weergeven. Dat komt er zo uit te zien:Whatsapp-screenshot

Waarschijnlijk is de nieuwe functie afgelopen week bij één van de nieuwe updates toegevoegd. Is de functie bij jou nog niet beschikbaar? Dan moet je helaas nog even geduld hebben. Je kunt dit natuurlijk wel forceren. Dit doe je door WhatsApp te verwijderen en opnieuw te installeren. Vergeet niet een iCloud-backup te maken, anders zijn al je gesprekken weg.

Animated gifs

Vorige week ging ook het gerucht rond dat WhatsApp binnenkort komt met animated gifs. De gif’jes zul je nog niet kunnen zoeken binnen WhatsApp, maar worden overgezet vanuit een link naar bewegend beeld in WhatsApp. Animated gifs zijn razend populair en zitten al in apps als Facebook Messenger, Twitter en Slack. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe WhatsApp-versie uitkomt, maar ik kijk ernaar uit! Ben dol op gif’jes. 😉

Afbeelding intro met dank aan 123RF.