WhatsApp voortaan altijd gratis

0

WhatsApp is voortaan voor alle gebruikers gratis. Officieel was WhatsApp alleen het eerste jaar gratis, maar in de praktijk hebben veel mensen nooit voor de app betaald.

WhatsApp_betalen

Het overzicht van betalingsinformatie in de app/ WhatsApp

Jan Koum, oprichter van WhatsApp maakte het nieuws bekend tijdens een conferentie.

Eerder moest je officieel na een jaar kiezen of je je abonnement 1, 3 of 5 jaar wilde verlengen, en moest je daar een klein bedrag voor betalen. Bij veel mensen werd de app echter gratis verlengd.

Het grote nadeel van dat abonnementssysteem was dat het alleen werkte via PayPal en Google Wallet. Om die services te gebruiken heb je een creditcard nodig, en die heeft niet iedereen.

De betalende gebruikers zorgden voor een deel van de winst van WhatsApp. In de toekomst moet de app dus andere manieren zien te vinden om winst te maken. Auteur Jarno Duursma bedacht eerder al 4 mogelijke opties voor WhatsApp om geld te verdienen.

Tijdens de conferentie hoopte Koum overigens ook bekend te kunnen maken dat WhatsApp 1 miljard gebruikers heeft. Dat is niet gelukt: de app komt nog zo’n 10 miljoen downloads tekort.

Benieuwd naar de mogelijkheden om WhatsApp zakelijk in te zetten en wil je voorbeelden uit de praktijk zien? Kom naar ons evenement ‘WhatsApp voor bedrijven’ en laat je bijpraten over alle ontwikkelingen op dit gebied!