Tijdschrift voor Marketing en DutchCowboys starten MolBlog

0

Het hing al een tijdje in de lucht. Het ging niet echt goed met het bezoek van Marketing Online, de website van het Tijdschrift voor Marketing. En Henk de Hooge en Paul Aelen van DutchCowboys waren op zoek naar nieuwe avonturen. Vanavond kwam ik er zomaar bij uit: MolBlog, de nieuwe weblog van DutchCowboys en Marketing Online.

Het was een publiek geheim dat Kluwer’s Tijdschrift voor Marketing niet tevreden was over haar internetconcept. De bezoekcijfers van Marketing Online bleven de laatste maanden schrikbarend achter bij de cijfers van Marketingfacts.nl. Geen wonder ook als je ziet hoe Marktingfacts zich in het afgelopen jaar ontwikkeld heeft tot de leidende Marketingcommunity van Nederland. Met een steeds groter wordende groep trouwe bezoekers en een heel team van professionele schrijvers. Een blog met behalve elke dag het laatste marketingnieuws ook veel discussie, dialoog en verdieping.

Ik had toevallig in het kader van mijn Groningse presentatie van afgelopen donderdag nog eens naar een kleine  benchmark gemaakt en die zag er bepaald niet best uit voor Theo van Vugt en zijn redactie.

benchmarkEr moest wat gebeuren en er werd links en rechts gesproken. Volgens mij zijn alle potentiële partners wel even op het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam op bezoek geweest. Het lag voor de hand dat ook Henk de Hooge en Paul Aelen van DutchCowboys gretig om zich heen aan het kijken waren. De GoudenGids blog was natuurlijk niet echt een succes geworden en ik krijg ook het idee dat eerdere initiatieven nog niet echt een spannend resultaat hebben opgeleverd.

Vanavond was ie er ineens: de MolBlog. Vanaf 1 mei jl. draaien ze al proef, maar de blog is nog niet officieel aangekondigd.

molblog2

De opzet doet sterk aan DutchCowboys denken. Er is absoluut niet geprobeerd om een vernieuwend concept neer te zetten. Met de nodige publiciteit vanuit het vakblad zal deze vakblog wel iets voor elkaar moeten krijgen. Maar het uiteindelijke succes zal sterk afhankelijk zijn van de mensen achter de blog en de mate waarin hun personality zichtbaar wordt. Ik ga dat nieuwe duel met interesse volgen.

Ik wens Theo, Henk en Paul in elk geval alle succes toe met hun nieuwe samenwerkingsverband!