BloggersBox

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]Na enkele Les Blogs in Parijs heb ik hier weer mijn normale blogritme kunnen oppakken. Wat heet, het bruist weer volop, zowel op de blog als in mijn hoofd. Je kent dat wel: die periode’s dat je het ene na het andere gouden idee bedenkt. Maar ja, een dag heeft maar 24 uur, dus zo af en toe nemen we dan ook maar even wat gas terug… Komende week wordt weer een boeiende week. Dinsdagavond hebben we natuurlijk ons Eerste Nederlandse Bloggers Dinner (gewoon hier in Utrecht) en donderdagmiddag staat de Emerce Update Traffic Metrics op het programma (zou er nog plek zijn?). En zoals gebruikelijk probeer ik op zondag mijn e-mailbox weer te schonen. Tijd voor de BloggersBox (zoals ik de rubriek News of the world voortaan ga noemen). Oftewel: wat zat er in de afgelopen week zoal weer in mijn e-mailbox?!

11-12-2005 Nu gratis 4MB webspace bij mijneigenweblog.nl
Mijneigenweblog.nl gaat al haar bloggers meer webspace geven. Elke blogger ontvangt 4 MB extra om foto’s up te loaden in de weblog. Hier tegenover staat dat er dan twee reclamebalken op de weblog verschijnen (GoogleAds). De reclame die in deze stilstaande en niet al te opvallende balk verschijntis afgestemd op de inhoud van de weblog.

09-12-2005 Supperclub moet wereldwijde community worden
Club-restaurant de Supperclub, met zijn ontstaansgeschiedenis in Amsterdam, moet een wereldwijde ‘community’ worden. Een eerste aanzet daartoe is de Supperclub mobiele telefoon met nieuwe mogelijkheden voor het uitgaansleven. Ook komt er een magazine en gaat er op de Middellandse Zee een cruiseschip varen. (Via FZ Nieuwsbrief).

08-12-2005 Mijn Postbankpas al meer dan 100.000 keer aangevraagd
Klanten van de Postbank kunnen sinds begin november hun eigen betaalpas ontwerpen door deze te voorzien van foto’s, afbeeldingen of teksten. Mijn Postbankpas blijkt in een duidelijke behoefte te voorzien. In ruim een maand tijd hebben al meer dan 100.000 Postbankklanten hun eigen betaalpas ontworpen en aangevraagd. Bij de Postbank kunnen klanten zelf bepalen hoe, waar en wanneer ze hun bankzaken kunnen regelen. De klant bepaalt dus ook zelf welke afbeelding hij op zijn betaalpas wil hebben. De Postbank speelt met Mijn Postbankpas ook in op de trend dat consumenten graag items zoals mobieltjes, iPods en postzegels een persoonlijk tintje mee willen geven.

07-12-2005 Grootste telecomplatform in Nederland: Telecom Time
Op 20 december a.s. vindt TelecomTime 2005, het grootste Telecomcongres van Nederland, plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer dan 900 bezoekers in 2004, dit jaar 19 (inter)nationale topsprekers en 15 kandidaten voor de "Telecom Retail Award 2005" en 8 juryleden. Inschrijven kan nog op TelecomTime.nl.

06-12-2005 Start van Pitchtalk.tv
Naar een idee van Ronnie Overgoor start Pitch Mgt. met een online Talkshow, genaamd Pitch Talk. Pitch Talk wordt gemaakt in samenwerking met Tijdschrift voor Marketing / marketing-online.nl / molblog.nl en is te zien via www.pitchtalk.tv. Pitch Talk wordt gemaakt voor opdrachtgevers en marketeers, gaat over de online wereld en heeft toonaangevende gasten aan tafel. De eerste Talk staat per 6 december online op pitchtalk.tv met als gasten David Vink (Managing Director Lost Boys), Koen Verhagen (Creatief Directeur .Bone) en Jeroen de Bakker (Managing Director \Tequila).

05-12-2005 Traditionele journalistiek wankelt
De traditionele journalistiek raakt in hoog tempo haar monopoliepositie kwijt. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van een peiling onder bijna veertig mediadeskundigen. De peiling is uitgevoerd door de redactie van De Nieuwe Reporter, een nieuwe groepsweblog over de toekomst van de Nederlandse journalistiek.