Social media

20 jaar LinkedIn in een notendop [infographic]

0

Feest bij het sociale platform LinkedIn, want de site mag deze maand 20 kaarsjes uitblazen. Waar het medium in de beginjaren met name gebruikt werd als een online cv is het tegenwoordig een groot netwerkplatform. In die 20 jaar hebben zo’n 900 miljoen professionals zich eraan verbonden en zijn er tientallen functionaliteiten geïntroduceerd. Nieuwgierig welke dat zijn? Ze zijn voor je op een rij gezet.

20 jaar LinkedIn: hoogtepunten op een rij

Om het 20-jarig jubileum te vieren, heeft LinkedIn de hoogtepunten uit al die jaren op een rij gezet en visueel weergegeven in de onderstaande infographic. Het jaar 2003 was dus het moment waarin het allemaal begon. Twee jaar later, in 2005, werd de eerste advertentie op het platform geplaatst.

Van 100 naar 500 miljoen gebruikers

De jaren die volgden ontdekten steeds meer professionals het platform: in 2011 stond de teller op 100 miljoen gebruikers wereldwijd en werden verschillende functionaliteiten geïntroduceerd. Denk aan de blogmogelijkheden (2012), gesponsorde berichten (2013) en video-advertenties (2018). En de teller van het aantal gebruikers steeg steeds verder: in 2017 maakte de 500 miljoenste gebruiker een account aan.

Meer functionaliteiten

De mogelijkheden om te adverteren werden uitgebreid, in 2019 werden de eerste LinkedIn Events georganiseerd en in 2020 werden de product pagina’s en LinkedIn Live verder uitgerold en toegevoegd aan het rijtje van functionaliteiten. Maar ook de laatste jaren heeft het platform niet stilgezeten. Zo is het sinds vorig jaar mogelijk om zogenaamde commitments te plaatsen bij je bedrijfspagina, om daarmee nog meer te vertellen over de waarden van jouw organisatie. Ook lanceerde LinkedIn Audio Events waarmee gebruikers live audiogesprekken kunnen hosten of eraan deel kunnen nemen.

Ging het iets te snel voor je en ben je nieuwsgierig naar alle hoogtepunten uit 20 jaar LinkedIn? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.