How to

Vakantieglobe.nl: vakantie anno Web 2.0

0

[[image:vakantieglobe.jpg::right:1]]– BloggersBox: vandaag gelezen in Frankwatching’s e-mailbox — Enkele weken geleden introduceerde Boekingsservice.nl als eerste de mogelijkheid om met de kaarten en satellietbeelden van Microsoft Virtual Earth een vakantiehuisje te zoeken en te boeken. En nu alweer een primeur: op de kaart zijn ook de belangrijkste toeristische attracties te vinden.

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje, maar wil je ook weten wat er in de buurt allemaal te doen is? Dat kan nu via Vakantieglobe.nl. Een huisje dichtbij de Efteling of liever de rust van de Hoge Venen? Op Vakantieglobe.nl kies je eerst je favoriete vakantieregio. Op de kaart verschijnen dan de vakantiehuizen van Boekingsservice.nl met daarbij de leukste attracties en mooiste bezienswaardigheden. Zelfs alle belangrijke vliegvelden worden weergegeven.

De eerste 6.000 huizen zijn nu te boeken via Vakantieglobe.nl. Over enkele weken worden dit er in totaal 25.000. In bijna elk land van Europa is straks wel een geschikt vakantiehuisje te vinden. Aan de selectie van de bezienswaardigheden wordt hard gewerkt. De kaarten van Nederland en België laten al veel leuke suggesties zien. Iedere dag worden er nieuwe attracties toegevoegd. De toeristische informatie wordt verzorgd door Wereldpagina.nl, de interactieve reisgids van Boekingsservice.nl. Bezoekers kunnen zelf deze gids aanvullen en deze gegevens verschijnen daarna weer op Vakantieglobe.nl. Het resultaat: De ideale gids en kaart!!

[[image:corsica.jpg::center:1]]

Voor Vakantieglobe.nl wordt gebruik gemaakt van de kaarten en satellietbeelden van Microsoft Virtual Earth. Daarbij worden geavanceerde technologieën, zoals RSS, Asynchronous JavaScript en XML (AJAX) toegepast (zie ook: Windows Local Live). Wereldpagina.nl draait op Mediawiki, een Wiki-engine, uitgegeven onder de GPL-licentie. Mediawiki is een PHP-MySQL toepassing.

Bron: Persbericht Boekingsservice.nl