6 – E-mailmarketing Conferentie: The Thoughfullspot

0

[[image:logoemm.jpg::right:1]]Arjan Bonsing van The Thoughfullspot belicht hoe digitale direct marketing slimmer en leuker kan. Nieuwe technologieën en toepassingen maken een volgende stap in e-mail marketing mogelijk. In de presentatie gaat hij in op een aantal nieuwe ontwikkelingen zoals Sms2mail en Acceptmail. Hij gaat daarbij onder meer uitgebreid in op Smart Rich Media ontwikkelingen in Azië en wat wij daar van kunnen leren.

[[image:t-sp.jpg::right:1]]De technologische ontwikkelingen zijn stormachtig. Internet zit overal: in mijn tv, op de telefoon, niet alleen op zolder maar nu ook in de woonkamer etc. De consument omarmt steeds mer fun(c)tionele toepassingen: Flickr, YouTube, Hyves, Google Earth, MSN, i-tunes en Gaming.

Het gevolg is dat on en offline marketing steeds verder verweven raken. Kijk bijvoorbeeld naar Sms2mail, Plukj, digitale tv-kanalen, Volkskrant.nl en Ikea Keukenwijzer. Voor tv-zenders moet je een vergunning hebben, behalve als je het via internet doet.

[[image:t-vk.jpg::center:1]]

Een volgende trend is dat informatie steeds meer wordt afgestemd op de gebruiker. Interactie, track & trace, RSS, dynamische content, profiling en persoongebonden landingspage's. E-mailmarketing wordt volgens de spreker digital direct marketing. Dat heeft met smart en rich media te maken.

Smart is dat je volgt wat mensen doen, je kijkt naar flows en klikgedrag en je speelt daar in je volgende mailing op in. Op die manier begin je aan een dialoog en niet aan een aaneenschakeling van documenten. RIch illustreert hij aan de hand van enkele filmpjes uit China waarbij er geen teksoriëntatie maar juist een beeldoriëntatie is: digitale medium dynamiek, audio/video en animatie en beeld gedreven.

[[image:t-china.jpg::center:1]]

Smart RIch media maken van iedere database eigenaar in principe een potentiële uitgever, is meer dan alleen een digitale tijdschriften tool. Hij demonstreert vervolgens hoe de muziekcollectie van U2 via een tijdlijn op een indrukwekkende manier ook gepresenteerd kan worde. Een echte dialoog, sterker nog, een verkoopdialoog. Ook Sony's PSP (GigaPack) komt uitgebreid voorbij.

[[image:t-u2.jpg::center:1]]

Kijk hier voor een interessante demo bij deze presentatie.