Contentmarketing

Starten met statistieken: 8 basis metrics voor contentmarketing [infographic]

0

Als ondernemer kan het beheren van je eigen website en socialmedia-kanalen best een opgave zijn. Content bedenken, berichten inplannen, reageren op reacties van volgers en het monitoren van statistieken. Vooral dat laatste is een uitdaging, maar ook belangrijk als je wil weten of je met jouw strategie op de juiste weg bent voor het behalen van je doelen. Maar waar begin je? Op welke statistieken moet je op letten? En wat is belangrijk? We helpen je op weg in dit artikel met het delen van 8 basis metrics.

Binnen de marketing zijn er verschillende elementen die je kunt meten om meer inzicht te krijgen in het succes van je strategie. Deze elementen heten metrics. Je kunt ze bijvoorbeeld onderscheiden voor je website, nieuwsbrief en je gebruikte socialmedia-kanalen. Mocht je geen kaas hebben gegeten van metrics, dan kun je al gauw in verdwalen in al de soorten. Daarom heeft Quuu de onderstaande infographic gemaakt. Hierin staan 8 belangrijke metrics voor contentmarketing op een rij. Zie deze indicatoren als de basis waar je regelmatig een blik op moet werpen. Ze geven je namelijk een goede indruk hoe je online activiteiten presteren en wat je ermee bereikt. Je kunt deze statistieken verzamelen in Google Analytics. De meeste socialmedia-kanalen beschikken zelf over prima tools voor het bijhouden van statistieken.

Terug naar de bron

Een belangrijke indicator voor het succes van je contentmarketing-strategie, is de bron van je verkeer. Waar komen de bezoekers aan jouw website vandaan? Vinden ze je via een zoekopdracht in Google, een campagne die je de afgelopen weken hebt gedraaid op Facebook of een Google-advertentie die momenteel actief is? Wanneer je de bron in kaart kunt brengen, kun je hier in je strategie of met nieuwe content op inspelen.

Tijdsbesteding

Een van de ander metrics voor je website die in de infographic wordt genoemd, is de tijd dat bezoekers op een bepaalde pagina aanwezig zijn voordat ze die verlaten (ook wel aangemerkt als ‘sessieduur’). Als bezoekers een tijdje aanwezig zijn op een pagina, dan kun je concluderen dat ze de geplaatste content actief bekijken en dat die voor hen relevant is. Mocht blijken dat ze slechts een aantal seconden een pagina bekijken, dan is het raadzaam om de content op die pagina eens onder de loep te nemen.

Wil je meer lezen over 8 belangrijke content-statistieken die slim zijn om in de gaten te houden voor je contentmarketing? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infograhic metrics contentmarketing

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.