Gericht adverteren op LinkedIn: 4 tips

pelpina linkedin adverteren 2

Hoe kun je gericht adverteren op LinkedIn? Hoe bepaal je je doelgroep, hoe gebruik je LinkedIn’s self service ad tool, hoe optimaliseer je een advertentiecampagne? Ik praat erover met Martine Meijburg, die voorheen sales deed voor LinkedIn en dus alle fijne kneepjes van adverteren op LinkedIn weet!

Tip 1: Target op plek, industrie en tijd

Het is op LinkedIn mogelijk om je doelgroep te bepalen aan de hand van locatie, door simpelweg steden aan te vinken, die passen bij jouw doelgroep. Verder kun je ook bepalen welke industrie je wilt aanspreken: IT, zorg, media, etc. Daarnaast is het belangrijk om goed na te denken over de tijd (het moment) waarop je je campagne live laat gaan.

Tip 2: Begin breed, en optimaliseer tijdens de campagne

Martine beveelt aan om je LinkedIn-advertentiecampagne breed te beginnen, met verschillende targetgroepen. Naarmate de campagne vordert, kun je bekijken welke doelgroepen het beste reageren en daarna de campagne optimaliseren naar ‘best performing.’

Tip 3: Gebruik LinkedIn’s Self Service Ad Tool

Martine zegt dat je de self service ad tool goed kunt gebruiken om te ‘spieken’ naar welke doelgroepen er mogelijk zijn binnen LinkedIn. Ze raadt daarnaast aan om te kijken naar een ‘inventory check:’ die laat zien of er al veel advertenties verkocht zijn binnen een bepaalde doelgroep.

Tip 4: Gebruik LinkedIn Infographics

Als er een groep bestaat voor het onderwerp, dat erg aansluit bij de boodschap van jouw advertenties, kun je al research doen in die groep door gebruik te maken van de stats infographics. Bij elke groep LinkedIn-groep staat een infographic met informatie over de groepsactiviteit, hoeveel mensen uit bepaalde industrieën er lid zijn van de groep, het aantal personen en de groei van de groep. Martine geeft een aantal goede tips over het gebruik van die infographics in de video.

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal. En wist je dat Frankwatching ook een LinkedIn Company page heeft, die je kunt volgen, plus een actieve LinkedIn-groep waar je lid van kan worden?

Uitgelicht: Verover Europa via Amazon

veroverEuropaviaAmazon

Verover Europa via Amazon zonder investeringen of taalbarrières. In dit boek lees je wat je moet doen. Hoe je Amazon niet als bedreiging voor je winkel hoeft te zien, maar juist als kans. In heldere stappen legt de auteur uit hoe je je bereik over de Nederlandse grens sterk kunt vergroten.

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , .

Reacties

  1. Helaas is het selecteren van steden in Nederland erg lastig om je doelgroep te bepalen. Als je in het westen van Friesland woont, dan hoor je bij ‘Groningen Area’. In Amerika is dit misschien handig, maar LinkedIn houdt geen rekening met de lokale situatie (en segmentatie die je zou willen toepassen bij adverteren) van Nederland.

    Voor branding op LinkedIn kan je beter gebruik maken van de Display Ads binnen LinkedIn, hoewel dit niet weggelegd is voor kleine budgetten.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!