Social media

20 jaar LinkedIn: van cv-site naar netwerkplatform [infographic]

0

LinkedIn viert dit jaar de 20ste verjaardag. Het is daarmee een van de ‘oudste’ actieve socialmediaplatformen. Een goed moment om eens stil te staan bij het gebruik en de populariteit van het online netwerk. Want LinkedIn is in de loop van de jaren flink veranderd. Waar het platform in het begin vooral werd gebruikt om online een cv aan te maken, is het aantal de functionaliteiten vandaag de dag flink uitgebreid.

Of je nu werkzoekende bent, zelfstandige, recruiter of werkgever. LinkedIn biedt voor op zakelijk gebied voor een brede groep veel mogelijkheden. Naast een nieuwe uitdaging, werknemer of opdracht kun je het platform op laagdrempelige wijze ook inzetten om jezelf vindbaar te maken, kennis te delen, te werken aan je naamsbekendheid of het uitbreiden van je netwerk.

Vorige week deelden we een overzicht van interessante feiten en cijfers over het platform Snapchat. Van dezelfde makers, Oberlo, is er nu dit overzicht. Het bevat statistieken over het gebruik van LinkedIn, visueel weergegeven in de onderstaande infographic.

Feiten en cijfers op een rij

Momenteel heeft het platform wereldwijd meer dan 830 miljoen gebruikers uit meer dan 200 landen. Wanneer je kijkt naar het aantal mannen en vrouwen op het platform, dan zijn de mannen iets meer aanwezig: 57,2 procent tegenover 42,8 procent vrouwen. De gemiddelde LinkedIn-gebruiker uit de Verenigde Staten valt in de leeftijdscategorie 30 en 49 jaar.

LinkedIn voor bedrijven

Het platform is niet alleen populair onder werkzoekenden. Op LinkedIn stonden vorig jaar meer dan 55 miljoen bedrijven vermeld. Dit aantal moet je niet verwarren met het aantal bedrijven dat actief is op het platform. Ook veel b2b-marketeers kennen inmiddels de mogelijkheden van het netwerk. Het platform is, na Facebook, onder deze groep het meest populair.

Nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers over LinkedIn? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.