Social media

De populariteit van Snapchat: 10 interessante feiten op een rij [infographic]

0

Ben jij bekend met Snapchat? Het platform is met name populair onder jongeren, maar steeds meer bedrijven zien de mogelijkheden om het middel in te zetten voor hun marketingactiviteiten. Maar hoe populair is Snapchat nou echt? En voor wie is het interessant? In deze infographic vind je de antwoorden op deze en andere vragen.

Snapwat?

Voor de lezers onder ons die nog niet zo bekend zijn met Snapchat, volgt een korte uitleg. Snapchat is een mobiele app waarmee je content (ook wel snaps genoemd) kunt delen met je volgers. De content kun je opleuken met verschillende filters en lenzen. Het verschil met andere socialmedia-platformen, zoals Instagram, is dat de geplaatste video, foto of een bericht slechts voor korte tijd beschikbaar is. Deze verdwijnt automatisch na een aantal seconden.

Feiten en cijfers

Nu je weet wat je met het platform kunt, delen we een aantal interessante feiten en cijfers over het gebruik van Snapchat. Deze statistieken zijn verzameld door Oberlo, die ze visueel verwerkt heeft in de onderstaande infographic.

Uit de visual blijkt onder meer dat in het tweede kwartaal van dit jaar op Snapchat zo’n 347 miljoen gebruikers wereldwijd dagelijks actief zijn. Dagelijks worden meer dan 210 miljoen snaps gepubliceerd en gedeeld.

Maar voor welke bedrijven is het platform interessant? Gezien het feit dat met name jongeren actief zijn op het platform, 6 op de 10 Amerikaanse jongeren tussen de 13 en 24 jaar heeft een Snapchat-account, is deze app interessant voor merken en organisaties die zich met hun producten en/of diensten richten op jongeren. Denk aan millennials en Generatie Z. 4 op de 10 Snapchat-gebruikers geeft aan dat zij merken of bedrijven hebben ontdekt door bekende Snapchat-gebruikers en geplaatste berichten op het platform.

Nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers over het gebruik van de app? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Snapchat-statistieken in een infographic.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.