Online engagement in 2012: werkwijze en resultaten [infographic]

onlinenegagement

Met aanwezig zijn op sociale netwerken ben je er nog niet, het begint dan eigenlijk pas. Het is belangrijk dat je zorgt voor  interactie en luistert naar individuele klanten om zo je boodschap te optimaliseren: online engagement. Hoe zetten marketeers deze techniek in en wat zijn de resultaten? De antwoorden lees je in de serie Infographic Day.

Meerderheid marketeers in oriëntatiefase

De Universiteit Utrecht heeft in opdracht van GX Software onderzocht hoe marketeers gebruikmaken van online engagement en welke resultaten zij ermee behalen. De studie is onder 15.000 marketeers in Nederland en de Verenigde Staten verricht. Uit het onderzoek blijkt dat online engagement in ontwikkeling is: van de respondenten gebruikt 15 procent momenteel deze methode. Een ruime meerderheid van 57 procent zit nog in de oriëntatiefase. Marketeers die online engagement inzetten maken het meest gebruik van de website, e-mail, Facebook en Twitter.

Online engagement werkt

Op de vraag waarom de marketeers online engagement gebruiken, geven de meeste respondenten aan de techniek in te zetten om de klanttevredenheid te verhogen. Ook zetten ze het in om het aantal klanten dat hun organisatie of merk verlaat (ook wel ‘churn rate‘ genoemd), terug te dringen. De ondervraagden zien resultaat van het inzetten van online engagement: marketeers rapporteren ruim 30 tot 100 keer meer kliks, 60 procent tot 70 procent meer conversie en soms zelfs tot 50 procent meer omzet bij het gebruik van klantspecifieke boodschappen.

Bekijk de onderstaande infographic voor meer resultaten van het onderzoek of download (PDF) gratis het onderzoeksrapport. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Uitgelicht: Hoe zet je Instagram succesvol in voor jouw organisatie?

Instagram event-thumbnail

Wat komt er allemaal kijken bij het zakelijk gebruik van Instagram? Leer van praktijkcases van bedrijven als Gemeente Rotterdam en PostNL tijdens het event Instagram voor bedrijven op dinsdag 28 juni 2016!

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , , , .

Reacties

  1. Boeiende infographic.
    Voor met name de B2B mis ik echter LinkedIn.
    Is deze niet meegenomen in het onderzoek of is er iets anders aan de hand?

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!