Gmail: hoe importeer je andere e-mailaccounts?

pelpina gmail importeren

Stel, je hebt een oud Hotmail-account en je wit graag dat de e-mails van dat adres doorgestuurd worden naar je Gmail-account. Of je hebt een e-mailadres van je werk en je wil die graag gebruiken vanuit je Gmail-account, met je e-mailcontacten van je werk en al. In deze video laat ik je zien hoe je verschilende e-mailaccounts kunt importeren in Gmail!

Accounts en import

Open je Gmail-account. Ga naar de accountinstellingen (rechts bovenin de pagina) en klik op de tab ‘accounts en import.’

Importeeropties

Je hebt hier verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld e-mailaddressen en contactpersonen importeren van een ander e-mailadres. Of je kunt e-mails versturen vanaf verschilende e-mailadresen waarvan je eigenaar bent. Deze functie is handig als je bijvoorbeeld je zakelijke e-mail wil lezen vanuit Gmail, met ook de optie om vanuit Gmail terug te mailen (terwijl het lijkt alsof je vanaf je zakelijke e-mail stuurt).

Een andere optie is je mail van andere accounts met POP3 controleren, dit geeft je nog meer vrijheid en functies (daar meer over in een volgende stap). Verder kun je hier ook andere e-mailadressen toegang geven tot jouw Gmail-account. Dat is bijvoorbeeld handig als er iemand voor je werkt die je e-mails moet kunnen lezen en beantwoorden, maar je hebt liever niet dat deze persoon je instellingen en dergelijke kan veranderen.

E-mailadressen en contactpersonen importeren

We gaan eerst kijken naar deze optie: e-mailadressen en contactpersonen importeren.

 • Log in op je andere e-mailaccount met je gebruikelijke inloggegevens
 • Selecteer wat voor data geïmporteerd kan worden: e-mails, contactpersonen en of je bijvoorbeeld een label wilt toevoegen aan alle importmail.
 • Klik op ‘start import.’

Het importeren van alle gegevens kan een aantal uur of zelfs een aantal dagen duren. Je kunt wel gewoon je Gmail blijven gebruiken terwijl het alles importeert. Let op: met deze functie importeert Gmail slechts 30 dagen. Al je contactgegevens zijn wel permanent gekopieerd, maar als je na een maand ook nog alle e-mails van dit e-mailadres wil ontvangen, zul je ook deze functie moeten instellen: ‘mail van andere accounts met POP3’.

Mail van andere accounts met POP3

Je kunt je mail ook langere tijd laten doorsturen, door gebruik te maken van POP3. Dit doe je als volgt:

 • Voer het e-mailadres en wachtwoord in dat je wil laten doorsturen
 • Bij de verschillende opties voor POP-server en poort nummer: je wil deze waarschijnlijk gewoon zo laten. Meestal staan ze standaard goed ingesteld. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je altijd je ISP contacteren, of vaak is een simpele Google search genoeg om achter de juiste gegevens te komen.
 • Je hebt ook de opties om een kopie op je oude server te laten, je kunt kiezen voor een beveiligde verbinding, e-mails labelen als je oude e-mailadres, dat vind ik zelf wel handig (dan weet je waar de zender de e-mail naar toe gestuurd heeft) en je kunt ook inkomende berichten archiveren.
 • Confirmeer je gegevens

Error bij importeren op Gmail

Mocht je nou een error krijgen, dan zou dat kunnen komen doordat bepaalde e-mailaccounts imports vanaf verschillende e-mailadressen probeert te stoppen. Yahoo blokkeert importeren bijvoorbeeld. Daar zijn wel bepaalde trucs voor. Een van de opties bij Yahoo is bijvoorbeeld het veranderen van je regio.

Elke week Frankwatching video’s!

Succes ermee! En als je vragen hebt, laat dan hieronder zeker een reactie achter. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!

Uitgelicht: Training E-mailmarketing

E-mailmarketing-640x465

Hoe kun je e-mailmarketing succesvol inzetten? Hoe zorg je er voor dat je e-mailberichten echt gelezen worden en maak je de mails slimmer? Tijdens de training e-mailmarketing zie je prikkelende voorbeelden en leer je de belangrijkste do’s en dont’s. Zo weet je na deze interactieve training precies waar een succesvolle e-mail aan hoort te voldoen!

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , .

Reacties

 1. Hai Pelpina,
  had 2 hotmail adressen geimporteerd in mijn gmail. Dat vond ik toch niet zo’n goed idee. Heb die weer “er uit gehaald” In hotmail het doorsturen geblokkeerd/opgeheven. In gmail de labels verwijderd. Maar de accounts blijven wel staan (mails worden niet meer doorgestuurd) Hoe krijgt ik die account volledig uit gmail. Achter de account staat “verbergen”. dan zie je ze niet meer, maar zijn ze ook uit gmail?

 2. hallo
  ik heb eerst zelf gedaan hoe het moest en toen je film bekeken en dat was wat ik gedaan heb maar het is onmogelijk om pop mail van me werk toe te voegen aan gmail

  gr hans

 3. @Karin…
  Ik krijg mijn hotmail niet geïmporteerd. er is iets met de pop3 server..bla bla.. hoe krijg jij dat voor elkaar??

  1. Hi Jaap,

   Je moet wrs zorgen dat Hotmail het verbindingen maken met POP inschakelt. Dit moet je doen door in Hotmail te gaan naar Opties > Verbinding maken met apparaten en apps via POP > POP inschakelen.

   Succes.

  2. @jaap

   ik krijgt de zelfde meldingen van pop3 server

 4. ik heb alleen accounts en geen accounts en import

  Berend

 5. Beste Pelpina,

  Het is me gelukt om ‘Mail van andere account (met POP3) te controleren’. Hierdoor heb ik mijn oude e-mails van mijn Hotmail overgezet naar mijn Gmail. Echter, dit waren zoveel e-mails dat het lijkt alsof ik een maximum bereikt heb of dat Hotmail het exporteren van e-mails heeft geblokkeerd.

  Bij ‘Instellingen/ Accounts en import’ geeft Gmail nu aan:

  Laatst gecontroleerd: 10 uur geleden. 200 e-mailberichten opgehaald. 3815 e-mailberichten over.

  Waar eerder de link stond ‘Nu controleren op nieuwe berichten’, staat nu ‘3815 e-mailberichten over’.

  Er moeten dus nog 3815 geïmporteerd worden naar Hotmail. Nu krijg ik ook de e-mails die ik binnen krijg bij mijn Hotmail niet meer automatisch doorgestuurd naar mijn Gmail, terwijl dat eerder wel gebeurde (ingesteld in Hotmail). Die sluiten dus waarschijnlijk achteraan aan in de wachtrij van te importeren e-mails.

  Hoe kan ik zorgen dat deze 3815 e-mails ook geïmporteerd worden in mijn Gmail?

  Hoop van u te horen.

  Mvg,
  Steven

 6. Handig filmpje. Ik probeer nu precies hetzelfde te doen, maar krijg een melding dat ik het later nogmaals moet proberen. Ik heb een info account die ik in gmail wil importeren. Wordt het door de hosting geblokkeerd denkt u?

 7. hallo ik probeer me hotmail mail naar gamil te doen

  via dit Mail van andere accounts (met POP3) controleren:

  maar heb ik alles ingevuld krijgt ik de volgenden melding

  Geen POP3-toegang met de opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord.
  Neem contact op met de klantenservice van Microsoft voor meer informatie over POP-toegang.

  wat moet ik doen

 8. Ik zie dat je er veel van weet…mijn oud paswoord van mijn Hotmail. lukt niet ..waarom geen idee…maar wil het graag in mijn gmail samenvoegen maar vraagt ook voor het paswoord van Hotmail…waar kan ik het opnieuw instellen via mijn telefoon lukt het niet en op internet overal gezocht…heb je een adres voor me hoe ik nu achter het paswoord kom heb wel pas windows 10 geinstalleerd misschien dat daar het probleem zit ik heb zelf geen idee..??? Gmail van mij doet het wel…Gr.Bernadette

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!