Google+: account verwijderen & andere Google services behouden

google+ verwijderen

Let op! Dit stappenplan is verouderd. Google maakt het je wel heel makkelijk om een Google+-profiel aan te maken. Maar wat als je van je Google+-account af wilt, terwijl je wel al je andere Google services wilt behouden? Denk aan Gmail, YouTube, je agenda etc. In deze screencast laat ik je zien hoe je je Google+-account kunt verwijderen.

Let op! Dit stappenplan is verouderd.

Stap 1: Open je Google+-Account

Open je Google+-account. Klik rechtsboven op je foto, en klik op ‘account.’

Stap 2: Google dashboard

Nu kom je in het dashboard van je Google-account. Hier zijn al je Google services aan gekoppeld. Je vindt hier onder andere informatie over wanneer je voor het laatst je wachtwoord hebt gewijzigd en hoeveel ruimte je nog hebt op je Google Drive.
Kijk in het linker menubalkje en klik op ‘Google+.’

Stap 3: Instellingen Google+ Account

Op deze pagina vind je alle instellingen van je Google+-account. Je kunt bijvoorbeeld instellen wanneer je precies een berichtje krijgt van Google+. Om je Google+ te verwijderen scroll je helemaal naar beneden tot je ‘Google + uitschakelen’ ziet staan.
Klik op de link.

Stap 4: Google+ Verwijderen

Er volgt er een scherm met twee keuzemogelijkheden:

 1. je Google+-inhoud verwijderen
 2. je hele Google-profiel verwijderen.

Als je slechts Google+ wilt verwijderen, kies je voor de eerste optie. Als je de tweede optie kiest verwijder je alles van Google. Google vertelt helder wat je wel en vooral ook niet gaat verwijderen, dus lees alles goed door voordat je op ‘geselecteerde service verwijderen’
klikt. Vink daarna aan dat je hebt gegrepen wat je verwijderd. En je bent klaar: je Google+-account is weg!

Verwijder andere social mediaprofielen

Wil je ook van je andere social mediaprofielen af? Bekijk dan ook deze screencasts:

Tot volgende week!

Heb je nog vragen over het verwijderen van Google+? Of heb je nog handige tips? Laat een reactie achter! En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!

Uitgelicht: Hoe zet je Instagram succesvol in voor jouw organisatie?

Instagram event-thumbnail

Wat komt er allemaal kijken bij het zakelijk gebruik van Instagram? Leer van praktijkcases van bedrijven als Gemeente Rotterdam en PostNL tijdens het event Instagram voor bedrijven op dinsdag 28 juni 2016!

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , .

Reacties

 1. Misschien is het goed de lezers er op te wijzen dat Google expliciet heeft uitgesproken dat hun strategie is Google+ = Google . Hun daden tonen dat ook aan, steeds verdere integratie van Google+ en andere Google onderdelen totdat ze op korte termijn niet meer te onderscheiden zijn. Volgens mij kun je dan beter gewoon je Google account/profiel verwijderen, wat overigens prima kan, met Google Takeout kun je ook al je data meenemen.
  Een andere optie is je verdiepen in Google+ en zien dat dit een belangrijke verbindende factor is tussen alle google apps en diensten. Daarnaast is het ook een social netwerk.

 2. Goed om te weten, maar waarom zou ik mijn Google+ account willen verwijderen? Privacy? Nadelen? Voordelen?

 3. CrazyAlikeSun |

  Dit gaat niet meer op. Ik kan mijn google+ nog steeds niet verwijderen ! Men heeft het veranderd, waardoor de stappen die hierboven opgegeven zijn niet meer gevolgd kan worden. Graag lees ik hoe het dan wél kan. Ik wil mijn profielfoto deleten, maar weet niet hoe en of waar ik dat moet doen.

  1. Doetdatertoe? |

   Zoals het hier beschreven is werkt het nog precies. Heb het net gedaan en was heel eenvoudig.

 4. CrazyAlikeSun |

  Als ik hem verwijderde. …verwijderde ik ook mijn email account.
  Raar hoor.

  1. Doetdatertoe? |

   Bij stap 4 wel de juiste keuze gemaakt? Ik moet er niet aan denken dat mijn gmail account met e-mails ineens weg zou zijn. Maar je profiel foto is nu wel verwijderd? Misschien een tip, wat ik meestal doe als ik ergens iets niet kan verwijderen dan verander ik de informatie naar onzin. Dus in jouw geval je profielfoto wijzigen in een heel andere foto. Dat gaat meestal makkelijker en hiermee heb je meer kans dat je ook de informatie overschrijft die zoekmachines inmiddels van je hebben opgeslagen.

 5. CrazyAlikeSun |

  Ik heb mijn gmailverwijdering direct weer ongedaan kunnen maken. Alle mailtjes zaten er nog allemaal in. Gelukkig ! Maar mijn profielfoto heb ik kunnen verwijderen. Dat ging weer op een hele andere manier, heb ik ook via een andere site moeten googlen om erachter te komen hoe dat moest. Maar mijn google+ is in ieder geval inactief, dus ik heb toch iets goed gedaan zie ik. Al weet ik niet hoe ik dat gedaan heb. :-)

 6. Bedankt voor de tip. Ik heb lang redelijk gezocht hoe ik mijn google + account kon verwijderen.

 7. Dank! Heb me geweldig aan deze app geërgerd vanwege de vele mb’s die ongevraagd gebruikt worden, pop-ups en gps-activiteit om mijn locatie te bepalen en door te geven aan wie weet welke instantie…

 8. Ik heb zonet mijn Google+ account verwijderd; ik vind het allemaal een beetje zwak van Google om iemand ongevraagd een Google+ account aan te smeren. Op Youtube had ik ook een account, blijkt dat ik plots (wederom totaal ongewild en ongevraagd) over een tweede account blijk te beschikken? Waarom doen ze dat toch, mensen dwangmatig nieuwe accounts en zo aansmeren? Veel gekker hoeft het met internet niet te worden hoor.

  1. Ja ook Ik ben via Youtube naar Google+ gekomen ,wou aleen ergens een kommentaar geven en er kwam een Box waar ik aleen ok drukken kon .de eerste keer had ik nog de pagina gesloten maar de 2e keer heb ik maar op ja gedrukt en sindsdien kan ik op mijn eigen youtube kanaal de opmerkingen niet meer direkt lezen.

 9. Ik heb ook Google+ en heb net ingeschakeld dat de reacties van mijn blog ook gekoppeld zijn aan de reacties op Google+. Ik krijg nu allemaal emailtjes van mensen dat ze geen reacties op mijn blog meer kunnen achterlaten tenzij ze een Google+ account hebben (of nemen).

  Heeft iemand enig idee of ik die koppeling weer ongedaan kan maken? Google+ wil ik op zich wel houden, maar de koppeling van de reacties blog/Google+ account niet.

  Alvast bedankt!

 10. Hans van der Veen |

  LSD,

  Ik wil een x aantal emailadressen verwijderen uit mijn gmail.. Hoe doe ik dat?
  Ik wil mijn emailadres gewoon behouden.

  Groet
  Hans

 11. Het spijt mij maar als ik stap 1 volg en op mijn account foto klik, klapt er een schermpje open met alleen als opties “Account toevoegen”, “Privacy” en “Uitloggen”.
  Kan mij iemand helpen om van deze privacy slurper af te komen?

 12. @CrazyalikeSun

  Ik heb Google+ account verwijderd. Had het goed gelezen en zag geen bezwaren. Maar vervolgens bleek ons youtube-kanaal ook verwijderd en alle video ook. Wat niet helder beschreven staat in de waarschuwing vlak voor het werkelijk verwijderen.

  Nu dus op zoek om dat te herstellen.

  Ik lees hier dat jij de gmail-verwijdering ongedaan hebt kunnen maken. Weet jij ook een methode om de verwijdering van ons Youtube-kanaal ongedaan te maken???

 13. Google blijkt dus vanaf nu te vinden dat ik mijn YouTube-account alleen maar kan bewerken als ik ook een Google+account heb. Dat heb ik niet en dat wil ik niet. Als ik iets met anderen wil “delen”, dan doe ik dat wel in de kroeg.
  Kortom, als Google vindt dat het één niet zonder het ander kan, dan weet ik het goed gemaakt: Dan maar geen van beide meer en dan sluiten we dat Gmail-account ook maar gelijk. Alternatieven genoeg, want ze moeten niet denken dat ze zich kunnen permitteren iedereen maar in hun dwangbuis te persen. Rot toch op zeg.

 14. Goede middag, mijn e-mail adres is veranderd. Nu staat google+ nog op mijn oude e-mail. Ik weet mijn wachtwoord niet meer. Hoe los ik het op om google+ met mijn huidige e-mail te openen?
  mvg,
  Nico

 15. Domien Theuvenet |

  heeft u een oplossing hoe ik de automatische koppeling tussen google+ en gmail kan verbreken. De automatische profielen verstoren de contactpersonen lijst die ik heb gemaakt van mijn relaties. Hun profiel wordt automatisch toegevoegd maar overschrijft ook enkele van de gegevens of de notificatie die ik heb ingevoerd. Heel irritant als je iemand op een bepaalde zoekterm niet meer kan vinden, omdat het niet in het profiel staat.

 16. Ik heb email adressen verwijderd via mijn pc uit me account, dus lekker op geschoond. Alleen op me telefoon staan nog steeds die oude emailadressen. Hoe verwijder ik ze. Ze zijn niet verbonden aan een contactpersoon.

 17. bert van vliet |

  helemaal mee eens., Wanneer je niet uitkijkt wordt er van alles automatisch gedeeld met anderen. Ongevraagd melden zich ineens mensen tot mijn niet gevraagde kringen etc. Ook op mijn mobiel krijg ik profiel foto’s niet meer weg. Het enige wat ik wil is mijn you tube kanaal met 1 account en Gmail adres zonder dat dit ongevraagd gemanipuleerd wordt. Typisch Amerikaans.

 18. Als ik op het foto’tje klik dan zie ik geen ‘account’ staan. Wel zie ik ‘Pagina-instellingen’, ‘Dashboard’ en ‘Pagina weergeven’ staan. HELLUP!

 19. Ik heb een email adres;
  er word steeds gevraagd een ,email ades te maken.
  Ik wil alleen bij mijn email op mijn laptop en ,NIET OP MOBIELE TELEFOON; DI dat willen ,geef dat dan aaaaaander aan,
  Ik ben 78 jaar en wil die veranderingen NIET.en hou daar maar rekening mee? dank U.
  miaslot1gmai.com

 20. Heb gisteren mijn Google+ account verwijdert , kon daarna ook weer gewoon reacties op Youtube plaatsen .Vandaag wil hij meteen mijn Google+ account openen als ik een commentaar schrijven wil .
  .

 21. stap 4 is veranderd bij google nu staat er onderaan verwijder hier volledig je google-profiel en dat wil ik niet. kan iemand me alsjeblieft helpe ik vind google+ heel irritant en k wil niet alles met iedereen delen

 22. Ik houd voor een evenement een blogspot bij in Blogger, dus via een gmail account.
  Vandaag blijk ik ineens niet meer in te kunnen loggen zonder eerst te upgraden naar Google+.
  Lopen meer mensen daar tegenaan? En hoe los ik dat op zonder die upgrade te accepteren?

 23. Prachtig… direct gewist :)

 24. Hoi,

  Ik heb mijn YouTube account aan een verkeerd Gmail account gekoppeld. Kan ik door mijn Google+account te verwijderen mijn YouTube terugkrijgen om het vervolgens weer te koppelen aan een ander Google+account?
  Ik wil niet zomaar mijn YouTube account kwijt zijn, maar ik heb het nu dus gekoppeld aan m’n moeders gmailaccount, en dat is niet handig.

  Groetjes!

 25. Ik wil mijn Google.nl ,behouden

 26. Er wordt gemeld dat ik google.nl is werwijderd. I K heb de google instelling dringend nodig, en weet niet dat hijverwijderd is ! !

  Dus ingeseld laten. AUB Dank U.

 27. Zou u zo vriendelijk willen zijn om het bovenstaande filmpje te verwijderen of aan te passen, want u verstrekt onjuiste informatie. De optie om het Google+ profiel te verwijderen is niet meer aanwezig.

 28. Ik probeerde precies wat er in het filmpje stond, maar het is niet gelukt. Ik word continue gedwongen mijn complete Googleaccount te verwijderen.

 29. ik zit met het volgende probleem…..ben bang dat als ik doe wat je hierboven zegt…..ik al mijn foto’s kwijt ben
  ik heb sinds een week een nieuwe telefoon en daarop zat ook google+, en terwijl ik probeer uit te zoeken wat alles is en doet waren mijn foto’s uit mijn gallerij en sd-kaart gekopieërd naar google+ foto’s
  maar als ik daaruit iets verwijder….is het ook meteen foetsie bij mijn gallerij en/of sd-kaart
  weet je hierop misschien een oplossing?
  alvast bedankt voor je reactie : )

  groetjes liset

 30. Ik zou graag mijn google+ account willen verwijderen, omdat hij alles voor mij bijhoud, locatie etc. Maar als ik dat doe verwijdert hij dan ook mijn blogger account?

 31. Ik heb Google+ op mn laptop/tablet en telefoon,nu is het laatst veranderd in Foto’s, nu zie ik geen foto’s meer bij Google+, kan ik dat dan zonderprobleem verwijderen?

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!