Video, How to

Google+: account verwijderen & andere Google services behouden

0

Let op! Dit stappenplan is verouderd. Google maakt het je wel heel makkelijk om een Google+-profiel aan te maken. Maar wat als je van je Google+-account af wilt, terwijl je wel al je andere Google services wilt behouden? Denk aan Gmail, YouTube, je agenda etc. In deze screencast laat ik je zien hoe je je Google+-account kunt verwijderen.

Let op! Dit stappenplan is verouderd.

Stap 1: Open je Google+-Account

Open je Google+-account. Klik rechtsboven op je foto, en klik op ‘account.’

Stap 2: Google dashboard

Nu kom je in het dashboard van je Google-account. Hier zijn al je Google services aan gekoppeld. Je vindt hier onder andere informatie over wanneer je voor het laatst je wachtwoord hebt gewijzigd en hoeveel ruimte je nog hebt op je Google Drive.
Kijk in het linker menubalkje en klik op ‘Google+.’

Stap 3: Instellingen Google+ Account

Op deze pagina vind je alle instellingen van je Google+-account. Je kunt bijvoorbeeld instellen wanneer je precies een berichtje krijgt van Google+. Om je Google+ te verwijderen scroll je helemaal naar beneden tot je ‘Google + uitschakelen’ ziet staan.
Klik op de link.

Stap 4: Google+ Verwijderen

Er volgt er een scherm met twee keuzemogelijkheden:

  1. je Google+-inhoud verwijderen
  2. je hele Google-profiel verwijderen.

Als je slechts Google+ wilt verwijderen, kies je voor de eerste optie. Als je de tweede optie kiest verwijder je alles van Google. Google vertelt helder wat je wel en vooral ook niet gaat verwijderen, dus lees alles goed door voordat je op ‘geselecteerde service verwijderen’
klikt. Vink daarna aan dat je hebt gegrepen wat je verwijderd. En je bent klaar: je Google+-account is weg!

Verwijder andere social mediaprofielen

Wil je ook van je andere social mediaprofielen af? Bekijk dan ook deze screencasts:

Tot volgende week!

Heb je nog vragen over het verwijderen van Google+? Of heb je nog handige tips? Laat een reactie achter! En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!