Gespot

94Wines: Welke wijn past bij jou?

0

Doe de WineID test. Een gesprek met Sander de Jonge over 94Wines.

Wat doet de site?

“94Wines geeft je de mogelijkheid om eenvoudig te achterhalen welke wijnen bij jouw smaakprofiel passen. Daarnaast hebben de flessen een eigentijdse uitstraling door de titanium look. 94Wines is een nieuwe online wijnervaring die traditionele wijnen koppelt aan de nieuwste technologie.”

Waarom deze site?

“Wij hebben de ambitie om huidige markten met een nieuwe kijk te benaderen. Deze nieuwe kijk is voornamelijk gericht op de snel innoverende internet- en mobiele telefoon markt. Zo hebben we ook naar de wijnwereld gekeken: dus hoe ziet die er nu uit, wat mist er en hoe kijkt de consument tegen het product wijn aan. We kwamen tot de conclusie dat er een enorm groot aanbod is aan verschillende wijnen, maar dat consumenten het heel moeilijk vinden om te bepalen welke smaken het beste bij ze passen.”

Hoe werkt de site?

“Om dit keuzeproces te vereenvoudigen hebben wij de ingewikkelde etiquettes plaats laten maken voor een nummer en kleur. Hierdoor is makkelijk te bepalen en te onthouden welke wijnen je lekker vindt. En om te bepalen welk nummer het beste bij jouw smaakprofiel past, hebben wij een smakentest ontwikkeld; de WineID test. Deze test geeft je in zes simpele vragen direct aan welke nummers uit ons assortiment het beste bij jouw passen.

Door je smaakprofiel op te slaan in je 94Wines account kunnen je vrienden direct zien welke wijnen jij lekker vindt. Hierdoor zal altijd de juiste fles voor je meegenomen worden. Ook heb je de mogelijkheid om de wijnen uit iemand anders zijn/haar smaakprofiel direct cadeau te doen en te laten versturen.

Daarnaast kan iedere fles kan op 94Wines.com een unieke boodschap worden meegeven met een gepersonaliseerde QR code. Een QR code is een tweedimensionale streepjescode die snel en eenvoudig gelezen kan worden met de camera van bijna iedere mobiele telefoon. Elke QR code kan een foto, video of tekstbestand bevatten. Om een fles te personaliseren kun je een bestand uploaden die wij omzetten in een QR code en vervolgens plaatsen op de achterkant van de gewenste fles. De ontvanger zal de QR code kunnen lezen met een mobiele telefoon of door de code in te vullen op de website.”

 

Wat zijn de facts?

“Het 94Wines concept is dus volledig doorgetrokken naar de mobiele telefoon. Zo heeft 94Wines ook een eigen iPhone app ontwikkeld die overzichtelijk het hele assortiment weergeeft met de informatie over de wijnen. Daarnaast bevat de app. de volledige  WineID test, waarbij de uitslag van de test direct in je profiel kan worden opgeslagen. En als laatste is er ook een ingebouwde QR reader in de applicatie die je de mogelijkheid geeft om de QR codes te lezen en te ontdekken wat jouw persoonlijke boodschap is.”

Wie maakt de site?

94Wines is bedacht door Lucas Tieleman en Sander de Jonge van CreatAd.”