Gespot

Spoller: Maak je eigen social polls

0

Nederlanders hebben vanaf vandaag één centrale plek om naar elkaars mening te vragen. Op Spoller.nl kun je over alles wat je maar kunt verzinnen een poll aanmaken. Deze polls, of eigenlijk “spolls”, vormen de basis van een nieuw social platform dat vandaag officieel wordt gelanceerd. Christian Waijers, initiatiefnemer van Spoller, vertelt.

 

Wat is het?

"Op Spoller.nl kun je anderen betrekken in alles wat je ziet, hoort, leest of meemaakt. Heb je een mening over een nieuwsbericht? Ben je benieuwd naar wat je vrienden vinden van je nieuwe broek? Of wil je weten hoe Nederlanders denken over de Europese crisis? Het maakt niet uit waar het over gaat. Als je een antwoord wilt op je vragen of benieuwd bent naar de mening van anderen zit je goed bij Spoller.

Elke dag worden er in Nederland duizenden discussies gestart op fora, blogs, online (social) media en talloze andere websites. Het aantal reacties op columns in kranten en magazines is al niet minder. Hoe vaak geef jij op een dag (ongevraagd) je mening? Na social networking is social polling een logisch vervolg. Spoller is het eerste echte social polling netwerk voor Nederland. De naam is een combinatie van social en poll. Spoller is het portaal waarop je deze social polls, ofwel spolls, aanmaakt. Dus polling voor iedereen via social networking, heel simpel eigenlijk."

Waarom dit initiatief?

"Ik merkte dat mensen ontzettend veel behoefte hebben om zichzelf te uiten, om hun mening te geven. Dit gebeurt nu natuurlijk al volop via social media en de duizenden fora die Nederland rijk is, maar er is nog niet echt een centrale plek waar iedereen, ongeacht het type onderwerp, elkaars mening kan vragen of geven.

Op fora, blogs en dergelijke staan tientallen of honderden reacties door elkaar heen en ontbreekt een goed beeld van wat mensen nou eigenlijk vinden. Ik ben van mezelf erg georganiseerd en miste een bepaald overzicht in deze chaotische wereld van internet en social media. Met Spoller hoop ik mensen een vaste plek te kunnen geven waar ze met hun vraag of mening terecht kunnen en ook direct zicht hebben op de heersende opinie."

Hoe werkt het?

"Je kunt altijd stemmen. Als je een spoll wilt aanmaken of een reactie wilt plaatsen moet je eerst even registreren. Vul de registratievelden in en je ontvangt direct een bevestigingsmail waarmee je jouw account kunt activeren. Hierna kun je spolls maken en reacties plaatsen. Bovendien heb je dan een eigen pagina waarop al jouw spolls verzameld worden.

Wanneer je een spoll aanmaakt kun je een vraagstelling en antwoorden invoeren. Om de spoll wat aantrekkelijker te maken of meer informatie te geven kun je een afbeelding, video en een link toevoegen. Natuurlijk is er ook ruimte om de spoll toe te lichten of om je eigen visie of mening te geven."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Mensen zijn als individu onzeker en nieuwsgierig naar elkaars mening en doen en laten. Spoller voorziet hierin en dat is ook meteen het bestaansrecht van dit nieuwe social platform. Omdat het platform pas recent gelanceerd is zijn er helaas nog geen cijfers beschikbaar."

Wie is er bij betrokken?

"Spoller is een initiatief van mijzelf, Christian Waijers. In het dagelijks leven ben ik internetmarketeer bij een bedrijf in webwinkelsoftware."