Social media

12-stappenplan naar succesvolle social media marketing [infographic]

0

Veel zzp’ers en startups zien als een berg op tegen acquisitie en verkoopgesprekken. Ze maken een account aan op een aantal socialmediaplatformen in de hoop er klanten mee te trekken. Vaak met succes, maar vaak ook niet. Met dit 12-stappenplan ga jij werken aan effectieve social media marketing.

Onderdeel van de marketing

Dat het integreren van social media in je marketing in je onderneming belangrijk is, laat de onderstaande infographic van Social Media Marketo duidelijk zien. Zij verzamelde interessante feiten en cijfers met betrekking tot het integreren van een succesvolle social mediastrategie onder kleine ondernemers en start-ups.

In één van de onderzoeken die zij aanhalen, geeft ruim 90 procent van de marketeers aan dat social media belangrijk is voor hun onderneming. Verkoopteams zeggen social media in te zetten om hun doelen te bereiken, marketeers gebruiken social media om meer leads te genereren en meer dan 30 procent van al het webverkeer wordt gegenereerd door de acht populairste socialmediaplatformen. Kortom, social media zijn belangrijke middelen om in te zetten voor je organisatie. Maar hoe doe je dat?

In 12 stappen naar succes

De makers van de visual helpen je op weg naar een effectieve social mediastrategie. Zij noemen 12 stappen die van belang zijn om succesvol social media in te zetten voor je organisatie. Het begint allemaal met kennis. Wie is je doelgroep? Wat zijn hun interesses? Op welke platformen bevinden zij zich? Onderzoek doen en je doelgroep in kaart brengen zijn de eerste stappen. Zonder kennis geen succes. Vervolgens ga je die kennis omzetten naar interessante content voor je doelgroep. Luister naar hun om zo nieuwe content te ontwikkelen. Investeer in je doelgroep: ga in contact en beantwoord hun vragen.

Dit zijn slechts een aantal adviezen uit het 12-stappenplan. Wil je alle tips en tricks lezen en zo werken aan een effectieve social mediastrategie? Scrol dan naar beneden om de visual te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

12 stappenplan naar succesvolle social mediamarketing

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.