Quoted: Over Frankwatching

0

[[image:poll.jpg::left:0]]Ik ben voortdurend op zoek naar manieren om de formule van Frankwatching scherp te houden en zo mogelijk verder te verbeteren. Tegen die achtergrond is het ook goed om zo af en toe ook eens te kijken door wie en wat er zoal geschreven wordt. Zo eens per maand maak ik een rondje langs de velden om wat sfeer te proeven. Anderen over Frankwatching in plaats van Frankwatching over anderen dus. En om nog beter te luisteren naar de wensen van de Frankwatchers start ik vandaag hier ook met een poll. Graag ook jouw mening dus!

4x Waarom?

“Kluwer-maandblad Tijdschrift voor Marketing probeerde zijn ‘papieren lezers’ via de site Marketing-Online.nl aan zich te binden. Met weinig succes. Een merknaam blijkt niet voldoende voor een papieren uitgever om ook op internet mee te spelen. Kluwer concurreert met particuliere webuitgaven als Frankwatching.com en vooral Marketingfacts.nl. Dat leidde er onlangs toe dat de uitgever de webloggers van marketingweblog DutchCowboys.nl aantrok om gezamenlijk een marketingsite te beheren, in de hoop een digitaal lezerspubliek aan zich te binden.”

Erwin Boogert, Netkwesties, 20 mei 2005

“Mede naar aanleiding van de plagiaatkwestie van vorige week kom ik steeds meer tot de conclusie dat je eigenlijk (minstens) twee genres hebt in het webloggen. Aan de ene kant heb je de echte trendsetters. Dit zijn bloggers die enorm veel tijd en energie steken in het actueel houden van hun blog. Deze bloggers zijn ontzettend actueel en spotten werkelijk alles wat maar te spotten valt op het net (en daarbuiten). Om tot deze groep te behoren moet je de tijd en mogelijkheden hebben om ook in je werk volop met het onderwerp waarover je schrijft bezig te zijn. Prima voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld frankwatching. Ik ben een enorme fan van deze weblog: het is erg leesbaar, inspirerend en ook nog eens erg actueel. Mede naar aanleiding van mijn dagelijks bezoek aan deze site ben ik ook een blog begonnen. Maar meer dan ooit besef ik dat het voor mij (al was hetmaar om de tijd: hoeveel tijd zou hij dagelijks kwijt zijn aan deze hobby?) eigenlijk niet mogelijk is om ook maar in de buurt te komen van de kwaliteit van deze blog.”

Docent Igor ter Halle, Webleven, 23 mei 2005

“Toen ik op 26 april de vooraankondiging van het congres Information Society & Business 2005 las, dacht ik in eerste instantie dat het een minder congres zou zijn. Nu het congres achter de rug is, moet ik mijn mening bijstellen. Tijdens de eerste plenaire sessie bleek de tweede spreker (Frank Janssen) een enorm interessant onderwerp te presenteren. Nieuwe fenomenen (althans voor mij) als weblogs, wikis, webfeeds, social networking en sociale bookmarking. Kortom, een complete verandering ten opzichte van de wijze waarop veel bedrijven het tegenwoordig klassieke doen. Voor mijzelf als structuurman en klassiek geschoold smaakte het in eerste instantie erg vies. Maar na de uitleg van Frank moet ik zeggen dat ik het steeds lekkerder begon te vinden, ik was onder de indruk. Na de plenaire sessie volgden diverse presentatierondes, waaronder ook een presentatie van Frank, die ik natuurlijk heb bezocht. Wederom was daar weer die vonk. (…) Na vandaag is in ieder geval mijn wereld veranderd.”

Docent Gijs Warbroek, 13 mei 2005

“Daarnaast zijn er blogs die diepgang en opinie bieden. Hans on Experience, Frankwatching, Venturo en Michiel Frackers’ Kladblog. Sinds Christ Coolen geen student meer is maar werkende man komt ie helaas niet meer toe aan zijn briljante Adverto maar dat is hopelijk van tijdelijke duur. Dergelijke weblogs hebben zeker toekomst. Ze zullen misschien niet de bezoekersaantallen halen van de paar algemene weblogs, maar hebben daarom niet minder potentie. Frankwatching wordt momenteel in binnen en buitenland geroemd, en andere opinieblogs krijgen eveneens waardering.”

Anders Floor, directeur Interaction with a Bite, Anders nog iets, 9 mei 2005

4x Wie?

“Frankwatching gaf vorige week een lezing voor een groep van ruim 500 Groningse ICT-ers: Hij stelde een vraag aan de zaal of- en welke websites en logs ze kenden: “ik kon met wat korte vragen toch nog wat gevoel bij het publiek krijgen. De resultaten van mijn minionderzoekje, via handopsteken, in het Groningse Martiniplaza theater: 60% van de deelnemers kent GeenStijl, 30% kent Fok! en 5% kent Marketingfacts.nl.”

GsCorp, corporate blog van GeenStijl, 20 mei 2005

“Als eerste omroep in Nederland maakt de NCRV vanaf afgelopen zondag speciale podcast-uitzendingen. Dus: podcasts die alleen en superexclusief op internet te beluisteren zijn. Via OngekendTalent kan je het allemaal regelen en downloaden. (…) Lees ook ‘Frankwatching’: artikel.”

Presentator Luuk Ikink van het 3FM-programma BuZz, Geenheld, 2 mei 2005

“Zagen we al eerder dat iemand de zoekmachines van Google en Yahoo! combineerde, nu is er iemand op het idee gekomen om alle zoekfuncties van Google overzichtelijk bij elkaar te zetten. Aanrader! (…) Met dank aan Frankwatching.”

Redactie Computer Idee, 5 mei 2005

“Zijn voor veel marketeers weblogs en RSS nog een onbekend fenomeen, nieuwe instrumenten als tags en wiki’s staan al weer voor de deur. Frank Janssen van Frankwatching is volop aan het experimenteren met zowel tags als wiki.”

Marketeer en ondernemer Marco Derksen op Marketingfacts, 9 mei 2005

4x Wat?

“In navolging op de WiKi activiteiten van Frankwatching hebben wij ook de handschoen opgepakt en zijn we intern gestart met het gebruik van een WiKi voor kennis- en projectmanagement.”

Hans Meijer, Managing Director Dialog AMI, DIALOG AMIGO 13 april 2005

This Dutch post from Frankwatching (recommended) sheds some light on the relationships between corporations, media, consumers and bloggers (see the pictures). Interesting read.”

Consultant en trendwatcher Yuri Blog, 11 mei 2005

“Frankwatching heeft iedereen nu enthousiast gemaakt voor tagging, dus nu gaat het echt gebeuren”

Consultant Fred Zelders, frEdSCAPEs, 8 mei 2005

“Nog even mijn excuses aan Frank van frankwatching.com dat ik uiteindelijk gekozen heb voor de exclusieve GSBlog wiki en niet in tegenstelling tot zijn bericht voor de wiki van Frankwatching.com Omdat ik vind dat deze wiki de breedste en beste ‘meta’ blog is die op dit moment te vinden is in Nederland, blijf ik achtergrondstukken als Bloggen en media en andere nog te ontwikkelen stukken op de wiki van Frank schrijven. Vanuit de thesis maak ik dan wel linkjes”

Manager Bertrand Weegenaar, Blogmania, 30 april 2005

4x Waar?

“Apart from a rising number of visitors, I do get most request for link-exchange. When a weblog first my agenda (China, weblogs, new media) I’m happy to do so, but I do need an RSS-feed to include your website or weblog. Click here for more information: the business case of RSS. (thanks to the RSS-feed of Frankwatching).”

Director ChinaBiz en Poynter columnist Fons Tuinstra, China Herald, 20 april 2005

“Blog StatsFrankwatching – Blogosphere: 3 x 10.000.000

Richard Treadway uit California, USA, Richards’s Research, 18 mei 2005

Frank hinn hollenski

Link in het linkoverzicht op weblog Polingar van Bjorn Freyr, student uit Breioholt, Reykjavik, IJsland, mei 2005

Frankwatching en Marketingfacts zijn twee weblogs die vooral wie professioneel met internet bezig is, zullen behagen. Beide blogs houden de vinger aan de digitale pols en signaleren nieuwe trends op het gebied van nieuwe media en interactieve marketing.”

Journalist Lieve Van de Velde van de Vlaamse krant De Standaard, 10 maart 2005

4x Welke wijze?

“Kijk nog even naar het met Passie (!) gemaakt verslag op Frankwatching. De manier waarop met bescheiden middelen een verslag in elkaar wordt gezet, laat ook weer zien dat ons vak ook op weblog gebied professioneler aan het worden is!”

Stephan Fellinger, adviseur, trendwatcher, oprichter en voorzitter Spin Awards op DutchCowboys, 3 april 2005

“Sinds Frank heeft besloten meer voor kwaliteit dan kwantiteit te gaan is het niveau op Frankwatching met stappen omhoog gegaan (en ook de hoeveelheid lezers). Vandaag wederom een goed uitgewerkt artikel (zijn geen kleine stukjes meer…) over “Blogging by the boss”. Frank klasse!!”

Hans Meijer, Managing Director Dialog AMI, DIALOG AMIGO, 25 maart 2005

“Zoals hier gisteren al te lezen was hebben DutchCowboys en Tijdschrift voor Marketing in de afgelopen twee maanden voorbereidingen getroffen voor de lancering van hun nieuwe gezamenlijke MolBlog, de Marketing OnLine Blog. Via Frankwatching lekte dit initiatief afgelopen zaterdag uit.

Marketingfacts, 16 mei 2005

“Daarnaast ook bij Frankwatching zitten stelen. Er zijn heel wat spectaculaire zaken aan het gebeuren op het web. Of toch, voor de tech-nerds onder ons.”

Pietel.be, 13 mei 2005

4x Waarmee?

Ja dat lees je goed. Het staat in het artikel van Reclameweek dat ik in mijn vorige posting aanhaalde. “Om het Emerce-weblognetwerk verder uit te breiden is VNU in gesprek met andere webloggers, waaronder Frank Janssen van Frankwatching.com.” Ik ben benieuwd wat Frank er op te zeggen heeft. Zouden ze ook in gesprek zijn met MarketingFacts?

ReclameWeek via Hans on Experience, 29 april 2005
“Een korte zoektocht op het net door iemand van Frankwatching laat zien dat er intussen heel wat enthousiastelingen toepassingen zijn gaan maken voor Flickr photostreams.”

Barth van Rizmatik, DESTRUKTIEF, 24 mei 2005

“Maandag waren medebloggers Frank, Marco, Neville en ondergetekende door een grote financiële instelling uitgenodigd om te brainstormen over de waarde van weblogging voor het bedrijf.”

Eduard de Wilde, consultant bij VODW Marketing, Brickmeetsbyte.com, 13 april 2005

“Mede door de trend van individualisering is het nu mogelijk om waar dan ook precies die informatie te verkrijgen die je wilt hebben. Internet is hierbij het medium bij uitstek, voor mijn vak maak ik bijvoorbeeld gebruik van specialistische nieuwssites (Webwereld, Adformatie), Weblogs (Frankwatching, MarketingFacts) en RSS.”

8a, 1 mei 2005

En dan nu graag jouw mening! Stem mee voor Poll vraag 1: Wat is je favoriete thema op Frankwatching? (rechterkolom homepage).

Met dank aan Simon voor technische realisatie.