Resultblog: nieuwe blog over DM & SP

0

ResultblogVoor degenen die het nieuws (en mij hier) gemist hebben: sinds dit weekend is Resultblog.nl live. Resultblog is een samenwerkingsverband van Adforesult, TPG Post en De Meter en “biedt een podium voor en door professionals in direct marketing & sales promotion” (kortweg DM & SP). Resultblog gaf dit weekend meteen haar eerste visitekaartje af door niet alleen barstensvol berichten maar ook met een uitstekende reportage vanaf Marktplein DM van start te gaan.

Met Resultblog ging voor een paar mensen een droom in vervulling. Voor Allard Frederiks, ooit projectleider voor de eerste website van Adformatie, vanaf augustus 2005 hoofdredacteur van Adforesult (vakblad voor direct marketing en sales promotion) en sinds deze zomer op zoek naar een metamorfose van Adforesult online. Voor Robert de Boer, eigenaar van online marketingbureau New Kitd, als bestuurslid van De Meter (het platform voor jonge direct marketeers) verantwoordelijk voor de portefeuille Innovatie en vanaf eerder dit jaar een van de aanjagers van deze DM-blog. En voor mezelf, vanaf begin 2004 bezig hier op Frankwatching, vanaf 2005 werkend aan marketing 2.0 bij TPG Post (“een Postzegelblog, een DM-blog en een CEO-blog” riep ik ooit) en in de afgelopen maanden als adviseur verbonden aan Resultblog.

Resultblog homepage

Los van elkaar hadden we elk die droom: een weblog over direct marketing. In het voorjaar van 2006 kruisten onze paden elkaar en sloeg het vonkje over. We hadden elkaar al eerder ontmoet en het contact over het onderwerp was snel gelegd. Robert en ik kenden elkaar van Marketingfacts en raakten eind april aan de praat op de BEA Klantendag waar we samen aan een reportage voor Eventblogs.nl werkten. Allard en ik kwamen elkaar voor het eerst tegen op een Narrowcasting conferentie (Allard was toen nog hoofdredacteur van Incentive) en raakten in mei serieus aan de praat over een DM-blog. In de tussentijd hadden ook Allard en Robert ook onderling al contact gezocht.

Binnen TPG Post was de mogelijkheid van een DM-blog vorig jaar al enkele keren kort besproken. Maar zoals dat eerder ook bij de Postzegelblog bleek ook hier uiteindelijk erg belangrijk dat enkele mensen enthousiast raakten over het idee. Samen met Marjan de Jong (online marketeer) en Nicole Gorris (consultant Mailmedia) lukte het om al snel steun van ons management te krijgen en kregen we (wederom) de ruimte om het idee snel uit te werken. In tegenstelling tot de Postzegelblog koos TPG Post ditmaal bewust voor samenwerking met een uitgever (Adformatie groep), lagen de eigendomsrechten ook bij die uitgever en zouden we – samen met dochter Cendris – als founding partner actief gaan participeren in de blog.

Nicole, Frank en Marjan

Het TPG Post-projectteam, v.l.n.r. Nicole Gorris, Frank Janssen en Marjan de Jong

Na wat inleidende bewegingen en voorbereidende besprekingen werd op 28 augustus, dus precies 1 (!) maand voor lancering, aan Ralph Bom en zijn collega’s van Onstuimig de opdracht gegeven om met de bouw van Resultblog van start te gaan. In viereneenhalve week is er door alle betrokken partijen dus een heleboel werk verzet, met Allard Frederiks steeds in de driver’s seat. Marc van Gurp van Adformatie bracht zijn expertise als webdesigner/webmaster in en in de afgelopen week liep de Adforesult redactie al volop warm voor de blog.

Redactie Resultblog

Allard Frederiks, Arjo van der Gaag en Mark Verduyn aan de slag op Marktplein DM

Vanaf dit weekend draait de blog op volle kracht. Op Resultblog is een indrukwekkende lijst te vinden van maar liefst 20 namen uit de wereld van direct marketing & sales promotion die allemaal als blogger zullen gaan meedraaien:

Ik heb in de afgelopen periode met erg veel plezier meegewerkt aan de totstandkoming van Resultblog.nl. Ik heb Allard leren kennen als een bevlogen iemand waarmee ik – zeker de laatste weken – vooral ‘s-avonds een hotline had. Het was mooi om de drive van Robert te ervaren, die het vuurtje enkele maanden geleden goed opstookte. En last but not least wil ik Marjan en Nicole bedanken, zonder hun was het niet gelukt.

Artikel Adforesult

Artikel in oktobernummer van Adforesult over Resultblog

Ik wens Allard en zijn team van bloggers (in het bijzonder natuurlijk mijn collega’s Jolique Weelink en Floris Spin!) veel succes toe op Resultblog!