COS: ‘Web 2.0: Maak er een feestje van’

0

COSCOS (Computers op school) is een ‘onafhankelijk vaktijdschrift voor eigentijds onderwijs en ICT’ en richt zich op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en de lerarenopleidingen. Het maandblad besteedde in haar maartnummer veel aandacht aan Web 2.0. In een van die artikelen word ikzelf geïnterviewd door redacteur Erno Mijland: “Web 2.0 heeft de wereld nieuwe tools gebracht, die ook het leren leuker en meer bij de tijd kunnen maken”.

COS cover maart 2007COS, dat uitgegeven wordt door ESS Media, heeft een oplage van 4.300 exemplaren. Het blad verschijnt tien maal per jaar en biedt een combinatie van achtergrond- en nieuwsartikelen, waarbij men ook aandacht besteed aan lesideeën en besprekingen van educatieve sofware. In maart was het thema Web 2.0 en daar werd in een serie van drie artikelen aandacht aan besteed.

Voor het artikel werd ik geïnterviewd door Erno Mijland, freelance journalist en zelf ook erg actief met social media. Het werd een erg leuk gesprek, mede doordat Erno een journalist van de generatie 2.0 is. Hij blogt, doet aan social bookmarking, ontwikkelde een mash-up en – daarin is hij denk ik een van de eersten – biedt de artikelen die hij schrijft ook via Scribd aan (hier zie je zijn Scribd dossier).

In het artikel “Web 2.0: maak er een feestje van” bekijk ik het onderwijs vanuit het perspectief van een vader van twee schoolgaande  jongens (eerst primair onderwijs, nu voortgezet onderwijs) van 16 en 13 jaar. Het is dus weer een verhaal geworden waarin mijn eigen ervaringen en observaties doorklinken, maar nu als vader. Voor de geïnteresseerden hieronder een digitale versie van het artikel. Als je doorklikt op beide afbeeldingen, dan krijg je het artikel op een leesbaar formaat te zien.

COS-artikelCOS-artikel

Meer informatie over een abonnement op COS vind je op de site. COS-abonnees hebben ook online toegang tot alle artikelen. Voor niet-abonnees komen de artikelen een jaar na verschijnen van een COS-nummer beschikbaar.

Wie wil er nog meer zijn of haar ervaringen als ouder delen?