Op naar Marketing3 – Invitational Conference

0

Marketing3 wordt dit jaar van 27 t/m 29 november gehouden. Marketing3 is dé ontmoetingsplek voor marketeers en hét relatie- en businessplatform binnen de marketingindustrie. Frankwatching bekeek het programma en is bijzonder gecharmeerd van Charles Leadbeater. Deze business thinker, onder meer bekend van het boek We-Think, is te gast op de VIP-avond en keynotespreker op de Invitational Conference.

Marketing3 heeft dit jaar een gewijzigd programma. De 27e november is er de tradionele VIP-avond, op de 29e november is voor IAB-leden (gratis) en voor overige geinteresseerden (€ 195,-) een heel programma opgesteld. Op woensdag 28 november is de Invitational Conference: een dag voor de topmarketeers van de topbedrijven. Niet alleen het luisteren naar elkaar maar ook met elkaar interacteren en netwerken zijn belangrijke doelstellingen op deze dag. Om die reden is het programma nog niet definitief en mogen marketeers die komen, een aanvraag doen voor onderwerpen.

De spreker die ik hier extra onder de aandacht willen brengen is Charles Leadbeater. Deze inspirerende man zal ons tijdens Marketing3 laten delen in zijn kennis op het gebied van innovatie en creativiteit. Zijn expertisegebied: the power of mass creativity.

Een (eerdere) presentatie die het zien en noemen waard is “The rise of the amateur professional” (met dank aan TED).

Op een nonchalante manier, in een min of meer toevallige stijl van presenteren, zegt Leadbeater met een aantal sterke argumenten dat innovatie niet alleen meer voor professionals is . Hartstochtelijke amateurs, die met de nieuwe online middelen hun kennis delen in communities creëren producten en paradigma’s welke bedrijven niet meer kunnen verzinnen. De mountainbike is in dit verhaal hiervoor de rode draad.

Daarnaast is Leadbeater de auteur van We Think – The Power of Masscreation.

Op www.wethinkthebook.net kun je de hoofdstukken van dit boek gratis downloaden. In dit boek beschrijft hij de door technologie veranderde wereld. De invloed hiervan op de manier waarop wij onze levens inrichten. Met name hoe wij samenwerken.

Leadbeater ziet een wereld waarin ‘we think’ de nieuwe organisatiestructuur is. Een groep van gemotiveerde, hardwerkende mensen kan meer bereiken en komt tot betere oplossingen dan een sterk geregisseerde kudde werknemers onder strikt management.

Linux, Wikipedia en Pro-am-astronomen zijn vaak aangehaalde voorbeelden in ‘We think’ die aangeven hoe mensen zichzelf kunnen organiseren. Kort samengevat zijn er volgens Leadbeater twee structuren: een organisatievorm die voortkomt uit de industriële revolutie: top down management, waarin medewerkers radertjes in de machine zijn. En de zelforganisatie, mede mogelijk gemaakt door internet, waarin Pro-ams het werk doen. En hier kan je weer een vergelijking trekken naar zijn presentatie hierboven genoemd.

(Een duidelijke Nederlandse samenvatting van het boek is hier te vinden).

Charles Leadbeater is dus een man die niet meer denkt en handelt volgens de gebaande paden. Maar iemand die je een aantal nieuwe inzichten geeft!

Wil je je inschrijven voor Marketing3, dan kan je dat hier doen.