Olivier Nyirubugara en de pioniers van Voices of Africa

0

Olivier Nyirubugara komt uit Rwanda en werkt in de mediasector sinds 2002. Hij werkte ooit hij als journalist in Afrika. Hij coördineert het inspirerende en is betrokken bij het uiterst succesvolle project Voices of Africa. Internet is ook op het Afrikaanse continent volop aanwezig. Het gaat snel, soms worden hele stappen overgeslagen (“veel Afrikanen hebben nooit via een vaste verbinding kunnen telefoneren, ze hebben zich meteen op mobiel bellen gestort”). Voices of Africa werkt momenteel met 14 (vrijwillige) mobiele reporters en is bezig om dat aantal verder te vergroten (“we trainen ze, we geven ze een platform, we proberen ze aan ander betaalde opdrachten te helpen”).

MWG TV is een coproductie van ilse media en Blue Shots TV. Voor meer artikelen: tag MWG Congres.