Nines nieuwe hostingpartner van Frankwatching

0

Sinds gisteravond 18 uur is Frankwatching verhuisd naar de servers van Nines, onze nieuwe hostingpartner. We maken bij Nines voortaan gebruik van een dedicated hosting pakket en dat betekent kort gezegd een eigen server, een snellere site en meer mogelijkheden.

Frankwatching is in de afgelopen drie jaar zo’n 3 keer zo groot geworden. Daardoor waren we het shared hosting pakket (het delen van een server met andere sites) duidelijk ontgroeid. De overgang naar de nieuwe site, eind maart van dit jaar, betekende nog eens een extra aanslag op de performance omdat we, veel meer dan voorheen, gebruik gingen maken van data die uit een database moeten worden gehaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als het stemmen en de rankings van populaire artikelen. Kortom: het oude jasje ging hier en daar wat knellen.

Fig. Ontwikkeling aantal unieke bezoekers Frankwatching september 2006 t/m augustus 2009

Fig. Ontwikkeling aantal unieke bezoekers Frankwatching september 2006 t/m augustus 2009

Vanaf 1 september 2009 is Nines onze partner voor hosting en streaming. Nines heeft gerenommeerde opdrachtgevers als The Greenery, EMI Music, RIVM en Schuitema. Nines, specialist op het gebied van hosting oplossingen, richt zich uitsluitend op de zakelijke markt en heeft datacenters in Nederland en Spanje.

ninesFrankwatching maakt bij Nines gebruik van een dedicated server. Een dedicated server garandeert een optimale bereikbaarheid en betrouwbaarheid van één of meerdere omvangrijke, complexe en drukbezochte websites of business applicaties. Dat betekent dat niet alleen een veel snellere site, maar ook een uitstekende dienstverlening. Dat konden we in de afgelopen dagen al volop merken. Ongelooflijk hoe Matthey van Ramele (manager van Nines) en zijn mensen ons in de afgelopen dagen naar de migratie hebben begeleid. Sterker nog, toen we gisterochtend om 10 uur (!) besloten om te migreren, bleek dat geen enkel probleem en binnen 6 uur waren de bordjes verhangen. Veel dank dus aan Matthey en collega’s en natuurlijk ook aan onze eigen developers Simon Koelewijn en Dave Küppers!

Natuurlijk ook veel dank aan de mensen van Nxs, die ons vanaf december 2006 op een prima manier ondersteund hebben en met wie we samen konden uitgroeien tot een site met deze omvang. We kijken terug op een lange en goede samenwerking.

In de komende weken zullen we samen met de mensen van Nines nog enkele kleine verbeteringen aanbrengen zodat we de laadsnelheid van de site nog verder kunnen optimaliseren. Verder hebben we vanaf nu ook faciliteiten om zelf flash video’s te streamen en ook live streaming is voortaan mogelijk.

De samenwerking met partner Nines biedt Frankwatching dus volop nieuwe mogelijkheden om in de komende periode verder te professionaliseren.