Video

Video Robert Rice: ‘Massamedia weten te weinig van augmented reality’

0

RiceOp 17 september vond in Rotterdam de Emerce eDay 2009 plaats. Samen met ilse media TV kijken we terug op dit event. In deze zesde aflevering is Ronnie Overgoor in gesprek met Robert Rice, schrijver, ondernemer in technologie, futuroloog en een erkend pionier op het gebied van mobile augmented reality.

Met meer dan zeventien jaar ervaring als gepassioneerd innovator is Rice voortdurend bezig om dynamische en interactieve technologieën naar een nog hoger plan te tillen. Rice  is auteur van MMO Evolution en medeauteur van Working through Synthetic Worlds. Hij is bovendien CEO van Neogence Enterprises en Executive Director van het National Institute of Virtual and Augmented Reality and Simulations (NIVARS). Voorts is hij de bedenker van het Immortal Destiny Project en de vorige uitgever van Storm Riders Online. Zijn volgende boek, Mirascape, staat op stapel voor 2010.

Nadat hij in 1996 door het tijdschrift Advertising Age was gekroond tot ‘Internet Gaming Pioneer’, werd Rice in 1998 door The Raleigh News & Observer aangemerkt als ‘een van de founding fathers van de digitale natie’. In die tijd ontwierp hij immersieve interfaces en concepten voor het 3D-internet van de volgende generatie. Hij is een autoriteit op het gebied van mobile augmented reality, persistente immersieve omgevingen, virtual reality en virtuele werelden, simulaties en internetgames met enorme aantallen gebruikers.

Met Neogence levert Rice momenteel augmented reality-oplossingen en is hij bezig met de ontwikkeling van een alomtegenwoordig mobile augmented reality-platform.

Deze Emerce eDay video is een productie van ilse media. Zie ook de andere artikelen over eDay.