How to, Verdieping

E-mailnieuwsbrief: 100% Hotmail Proof geeft hogere conversie

0

Een doorbraak in de e-mail marketing wereld, voortaan kan een nieuwsbrief 100% Hotmail Proof zijn. Dat betekent dat bij alle Hotmail e-mail adressen de plaatjes direct worden getoond en alle links geactiveerd zijn, en dat ook nog eens zonder veiligheidswaarschuwingen. De Frankwatching nieuwsbrief heeft de Nederlandse primeur. Hoeveel extra ontvangers zul jij met je visuele boodschap kunnen bereiken? Bereken hoeveel 100% Hotmail Proof de conversie op jouw nieuwsbrief zal verhogen!

Plaatjes of geen plaatjes?

Als je een nieuwsbrief ontvangt moet je in de meeste gevallen zelf een handeling verrichten om te zorgen dat de plaatjes worden getoond. Dit geldt voor Outlook, maar ook voor alle webmail omgevingen. In het geval van Hotmail moet je bijvoorbeeld klikken op “Show content”, zoals in het screenshot hieronder. Door het toevoegen van het afzender e-mail adres aan het adresboek, worden plaatjes wel gelijk getoond. Veel mensen doen dit vooral alleen voor vrienden en bekenden en in veel mindere mate voor afzender adressen van bedrijven. Toch vragen veel bedrijven de ontvanger om hun e-mail adres toe te voegen aan het adresboek van de ontvanger. De ontvanger kan dat in het geval van Hotmail doen door op “Mark as safe” te klikken. Dit principe geldt eigenlijk voor alle e-mail programma’s, alleen elk met hun eigen termen.

Conrad e-mail in Hotmail

Hoeveel Hotmail adressen heb jij?

Hotmail speelt in vrijwel alle e-mail bestanden een prominente rol. In alle e-mail databases van onze klanten staan gemiddeld ruim 30% Hotmail adressen. Het e-mail bestand van Frankwatching  zit heel anders in elkaar, hieronder een overzicht van de top 15 meest voorkomende domeinen van beiden.

Alle Measuremail klanten
1 hotmail.com 30,78%
2 planet.nl 4,50%
3 hetnet.nl 4,28%
4 home.nl 4,23%
5 gmail.com 3,89%
6 telenet.be 2,60%
7 chello.nl 2,50%
8 skynet.be 2,29%
9 wanadoo.nl 2,10%
10 zonnet.nl 2,09%
11 casema.nl 1,49%
12 live.nl 1,48%
13 yahoo.com 1,46%
14 xs4all.nl 1,32%
15 kpnplanet.nl 1,32%
Frankwatching
1 gmail.com 10,58%
2 hotmail.com 9,04%
3 xs4all.nl 1,13%
4 planet.nl 1,10%
5 yahoo.com 0,95%
6 live.nl 0,77%
7 home.nl 0,51%
8 hetnet.nl 0,51%
9 rn.rabobank.nl 0,49%
10 reedbusiness.nl 0,49%
11 casema.nl 0,41%
12 zonnet.nl 0,41%
13 sanoma-uitgevers.nl 0,39%
14 telenet.be 0,36%
15 tiscali.nl 0,33%

B2B ligt het percentage Hotmail adressen vrijwel altijd lager dan 30%, maar bij B2C lijsten kan dit oplopen tot soms wel 70% van de database. Een verbetering van de resultaten op het Hotmail gedeelte van je adressenbestand levert dus enorme mogelijkheden op. Een 20% verbetering van je opens, clicks of conversie op je Hotmail adressen, levert volgens de gemiddelde Measuremail database een verbetering op van 6,16% van het totaalresultaat. Een verbetering van 20% op bijvoorbeeld Gmail adressen levert echter  maar een totale verbetering op van 0,78%, omdat dit aantal adressen vele malen lager is.

Hoe openen je Hotmail klanten?

Over alle Measuremail campagnes heen ligt het gemiddelde open percentage op ruim 38%. Daar zitten wel enorme uitschieters naar boven en naar beneden bij, afhankelijk van het type klant, maar de meeste campagnes zitten rond de 38%. Gemiddeld liggen de open percentages bij Hotmail zo’n 10% lager, deze komen gemiddeld op ruim 34%. Dit kan uiteraard aan het type personen liggen dat een Hotmail adres gebruikt, maar ik ben van mening dat dit het gevolg is van het veel besproken onderwerp ‘deliverability’. Het is dus simpelweg moeilijker om een e-mail daadwerkelijk in de inbox te krijgen bij Hotmail dan bij andere providers, terwijl dit echter vaak wel het grootste deel van het resultaat van je campagnes bepaalt.

e-mail-inboxDe grootste leverancier van deliverability producten en diensten, Return Path, heeft onderzoek (pdf) gedaan en stelt dat ruim 20% van de verstuurde e-mails uiteindelijk de inbox niet bereikt. Stel dat je uitgaat van verregaande optimalisatie van je deliverability, zoals we bij Frankwatching hebben gedaan, en je resultaten richting de 100% deliverability gaan dan zijn je resultaten dus met zo’n 25% te verbeteren.

De getallen van Return Path lijken op het eerste gezicht erg extreem. We hebben zelf nog te weinig cijfermateriaal om exacte uitspraken te doen over bijvoorbeeld de verbetering bij de Frankwatching nieuwsbrief door hem 100% Hotmail Proof te maken. Toch lijkt de verhoging van het open ratio voor Hotmail adressen nu al voorspelbaar. Deze lag heel consistent rond de 30%, terwijl deze vanaf 12 januari 2010 consistent boven de 60% ligt: een verbetering van meer dan 100%! De click percentages zijn wel heel grillig, waardoor we daar nog even voorzichtig zijn met de resultaten. Een eerste analyse duidt momenteel op zo’n 17% verbetering. Zodra we meer weten wordt dit artikel uiteraard vervolgd. Een ander belangrijk voordeel is dat ook je plaatjes in de bevestigings e-mails gelijk worden getoond, waardoor ook het aantal nieuwsbrief abonnees dat vergeet te bevestigen flink zal worden verlaagd.

Hoe werkt het?

Measuremail is de afgelopen maanden samen met onze deliverability partner Reputy druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat de nieuwsbrief van Frankwatching 100% Hotmail Proof is geworden. Dit heeft bestaan uit 4 belangrijke stappen:

  1. Verzender (in dit geval Frankwatching)
    Zorg als verzender voor een correcte aanmeld- en afmeldprocedure. Geef de ontvanger controle over zijn voorkeuren (dagelijkse en/of wekelijkse nieuwsbrief). Wees transparant, dus verstop geen dingen in je algemene voorwaarden die toch niemand leest, zoals bijvoorbeeld het verstrekken van e-mail adressen aan derden. De verzender moet zorgen voor een goede lijsthygiëne en dus de bounces van campagnes netjes verwerken. Ook de juiste opmaak en relevante content zijn van belang.
  2. E-mail Service Provider (in dit geval Measuremail)
    Er moeten de nodige technische- en procedurele voorzieningen worden getroffen, deels ook voor punt 3.
  3. Opbouw reputatie (in dit geval Measuremail en Reputy)
    Belangrijk voor optimale deliverability is het opbouwen van een goede reputatie. Iedereen praat erover, maar ik durf te stellen dat als je verder gaat kijken, dit punt door vrijwel alle e-mail service providers (ESP’s) nog steeds niet serieus wordt genomen.
  4. Certificering (in dit geval Reputy)
    Return Path is een Amerikaanse partij, die veelvuldig wordt geciteerd op seminars en conferenties. Als je echt ‘goed en netjes’ verstuurt, kun je als verzender uiteindelijk worden gecertificeerd door Return Path. Je kunt dit dus zien als een kwaliteitskeurmerk. Dit is de laatste stap in het proces.

Alle bovenstaande activiteiten resulteren vervolgens in het tonen van de plaatjes, zoals in het screenshot hieronder. Naast het tonen van de plaatjes wordt er bovendien ook nog eens een unsubscribe knop (“Opzeggen” in het screenshot) aan de e-mail toegevoegd. Hiermee wordt voorkomen dat abonnees die de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen op de “Junk mail” knop drukken, ze zullen zich netjes afmelden en daardoor je reputatie niet schaden.

mmimage_fw_hotmailNB

Doe ik het goed?

Ik wil graag een manier geven om te checken of het bij jouw e-mail campagnes wel goed gaat, zonder het al te ingewikkeld te maken. Iedere e-mail heeft zogeheten headers, deze kan je in Outlook bijvoorbeeld opvragen door met je rechter muisknop op een e-mail bericht te klikken en te kiezen voor ‘Opties’. Dan krijg je onder het kopje ‘Internetheaders’ allemaal codes te zien. De headers kun je in Hotmail opvragen door met je rechtermuisknop op een e-mail bericht te klikken en te kiezen voor ‘View message source’. Zonder uit te wijden over allerlei details moeten daar minimaal de volgende 2 termen in voorkomen:

  1. DKIM-Signature
  2. DomainKey-Signature

De verdere technische details zal ik jullie besparen. Bovenstaande 2 termen moeten zowel voorkomen in de internetheaders van je standaardberichten (die bijvoorbeeld bij het inschrijven en uitschrijven op je nieuwsbrief worden verstuurd) als binnen de e-mails van je campagnes. Check dit ook maar eens bij de Frankwatching nieuwsbrief.

Reken uit wat het jou oplevert!

We hebben inmiddels diverse business cases doorgerekend voor onze klanten. Hoewel er extra kosten zijn verbonden aan het opzetten van een 100% Hotmail Proof proces, worden deze  eenvoudig weer terugverdiend door de betere resultaten. Vooral webshops met grote B2C lijsten kunnen hier zeker geld mee verdienen. Als je bijvoorbeeld een lijst hebt van 150.000 adressen met 45% Hotmail adressen en je verstuurt wekelijks, dan kun je een berekening als de onderstaande maken. Daarbij ga ik uit van een conversieverbetering van 20% op je Hotmail adressen en 10% op je overige e-mail adressen.

Businesscase 100% Hotmail Proof

De extra marge per verzending is in bovenstaande rekenvoorbeeld € 2.550 per e-mail campagne. De extra marge op jaarbasis is € 132.600. De extra kosten voor 100% Hotmail Proof zijn in dit geval slechts € 2.000, wat resulteert in een positieve businesscase van € 130.600. Zelfs het sterk verlagen van je uitgangspunten levert dus eigenlijk in alle gevallen een positieve businesscase op. Voor een nog verdere optimalisatie van het resultaat kun je bijvoorbeeld ook nog eens segmentatie toepassen, waarbij je een andere grafische opmaak van je e-mail hanteert voor zowel de Hotmail adressen (images on optimised) als voor de overige domeinen (images off optimised).

Ervaar het zelf!

De theorie klinkt natuurlijk goed, maar werkt dit ook in de praktijk? Ervaar het nu zelf! Meld je, uiteraard met een Hotmail e-mail adres, aan op de nieuwsbrief van Frankwatching en zie direct de afbeeldingen en links geactiveerd in Hotmail. Aanmelden voor de Frankwatching nieuwsbrief kan hier.