Video

“Focus eerst op marktbereik, kijk dan pas naar converteren”

0

Evert Jaap Lugt is oprichter en CEO van Nimbuzz. Voordat hij Nimbuzz oprichtte, was hij via meerdere succesvolle ‘startups’ actief op het terrein van internet en mobiele communicatie. In een video-interview met Ronnie Overgoor geeft hij onder meer zijn visie op de business- en advertentiemodellen van mobiel.

Nimbuzz is een bedrijf dat het mogelijk maakt om gratis te communiceren op je mobiele telefoon. Dus bijvoorbeeld gratis bellen, gratis chatten en gratis MSN-en. Het is een IP-based oplossing. Nimbuzz is sinds 2006 actief en draait dit jaar voor het eerst een miljoen euro omzet. Men is nog niet winstgevend, maar het businessmodel is goed omdat men ook echt waarde weet te brengen.

Evert Jaap Lugt: “Bij mobiel doet het concept ‘massa=kassa’ opgeld. Kijk naar Facebook, dat heeft in de eerste jaren de opdracht gekregen om totaal niet naar businessmodel of revenue te kijken, het ging alleen maar om marktbereik. Nu hebben ze zo’n bereik dat het eenvoudig is om te converteren.”

Ronnie Overgoor (Blue Shots TV) geeft aan dat er al zoveel mobiele apps zijn, hoe val je dan nog op? Volgens Lugt moet je het virale aspect daarbij goed benutten. Denk daarbij vanuit de waardepropositie, waarom zouden mensen uberhaupt je app gaan gebruiken en wat is je boodschap voor de markt. V.w.b. de advertentiemodellen denkt Lugt dat het app based, consumentgedreven en location based zal zijn. Het MWG zou wat hem bereft hierin ook een actievere rol kunnen vervullen.

Bekijk ook de andere interviews in de serie MWG TV. De serie wordt aangeboden i.s.m. SanomaDigital.