Inspiratie

SMX Advanced Londen: SEO ranking factoren

0

Tijdens de 2 dagen durende SMX Advanced Londen deelden zoekmachine marketing specialisten hun kennis. Rand Fishkin vertelde over de zoekmachine optimalisatie ranking factoren voor 2010, Alex Diaz van Google over de nieuwe AdWords advertentieformaten en Mel Carson van Microsoft over het meten van de ROI van social media.

Er kwam een groot aantal verschillende sessies voorbij, waarbij SEO, SEA, Social Media en Analytics allemaal aan bod kwamen. Ook eMetrics Londen vond op dezelfde dagen plaats, waarbij de focus lag op analytics en conversie optimalisatie.

SEO ranking factoren voor 2010 van Rand Fishkin

Welke SEO factoren spelen vandaag de dag nog een rol? Waar moet ik rekening mee houden in 2010 en wat gaat er mogelijk veranderen binnen SEO in 2010? In de sessie van Rand Fishkin werd het “random surfer model vs reasonable surfer” patent uitgelegd van Google. Daarnaast werd er veel gesproken over de correlatie tussen titels, headings en alt attributen.

Rand Fishkin sprak tijdens zijn presentatie over Query Deserves Freshness (QDF). QDF zorgt er voor dat Google meer en meer real time resultaten zal gaan tonen. Destijds werd aangegeven dat met name snelle toenames / afnames in zoekopdrachten (spikes), resultaten in Google nieuws en blog nieuws indicatiefactoren waren voor het algoritme.

SEO Ranking Factors 2010 SMX London

Om te beoordelen wat de actuele populaire onderwerpen zijn, kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van Twitter. Inspirerend aan de presentatie van Rand Fishkin was met name de wijze waarop hij analyses kan loslaten op de data die hij de afgelopen jaren heeft verzameld. Hij ging daarnaast in op de eventuele komst van nieuwe zoekmachines. Microsoft heeft niet voor niets een investering in Facebook gedaan. Zou Facebook het geheime wapen zijn van Bing?

SEO ranking suggesties van Mikkel deMib Svendsen

Middel deMib Svendsen ging met name in op de veiligheid van een website. Hij waarschuwde dat je er voor moet zorgen dat je website niet gekraakt kan worden. Wanneer websites gekraakt worden en worden voorzien van bijvoorbeeld malware, zal dat schade opleveren voor je resultaten met SEO. Hij gaf onder meer de volgende code tips:

  • Verwijder comment tags op je website / weblog. Handig voor programmeurs, maar online niet nodig!
  • Compress objecten op de website.
  • Javascript en CSS horen zoveel mogelijk in één extern bestand. Dat is netter en daardoor laadt je website sneller.
  • Plaats geen onnodige meta informatie op je website. Revisit after wordt bijvoorbeeld niet gebruikt.

16 manieren om links van universiteiten te verkrijgen

Kelvin Newman deelde tijdens SMX Advanced 16 manieren om links te krijgen van overheidswebsites en universiteiten. Deze websites hebben vaak een sterke autoriteit en worden bovendien meestal goed bezocht.

Tijdens zijn presentatie gaf hij de volgende 16 tips:

  1. Kom in contact met bloggers. Sowieso is dat een goede manier om links te krijgen, veel blogs worden gehost op websites van universiteiten. Volg deze blogs en houd contact met hen.
  2. Geef korting weg aan studenten. Vraag vervolgens hogescholen en universiteiten om een vermelding te plaatsen van deze studentenkorting. Werkt erg goed en levert vaak ook veel extra bezoekers op!
  3. Stuur persberichten rond waarin de universiteit ook op een goede manier naar voren komt. Veel universiteiten hebben PR afdelingen en zullen deze persberichten vervolgens ook weer verspreiden.
  4. Participeer in projecten en biedt stage- en afstudeer mogelijkheden aan. Dit is zakelijk gezien handig maar levert daarnaast ook weer links op, aangezien deze vacatures geplaatst worden op de websites.
  5. Sponsor een event voor studenten. Het kost bijna niets maar levert wel veel op!
  6. Praat over carrièremogelijkheden op hogescholen en universiteiten. Geef een gastcollege. Ook dit zal gepubliceerd worden op de website en levert links op vanaf bijvoorbeeld hun carrière website en kalender.
  7. Adverteer met vacatures via de vacaturebank. Ook hier heb je zakelijk weer veel aan, naast het verkrijgen van een link.
  8. Laat studenten je bedrijf analyseren en zorg er voor dat je bedrijf onderdeel wordt van een case study.
  9. Zorg dat je geboycot wordt! Doe iets extreems. Ook negatieve publiciteit kan op die manier weer links opleveren.
  10. Lanceer een community website over een specifiek onderwerp. Veel overheidswebsites linken naar communitywebsites waarbij bepaalde groepen mensen lid zijn. Vanaf die communitywebsite kun je ook weer links plaatsen!
  11. Start een website op voor het goede doel. Als er geen commerciële belangen zijn, gaat het een stuk sneller.
  12. Verschillende universiteiten hebben eigen directories. Ze zijn erg kritisch, maar het is het proberen waard.
  13. Organiseer een leuke avond of een specifiek event. Een lokaal event kan erg goed werken. Veel overheidswebsites zijn bereid om naar dergelijke events te linken.
  14. Ga campagne voeren op politiek gebied. Dat levert vaak veel extra aandacht op.
  15. Gebruik je eigen vacaturewebsite om links te krijgen. Vacaturewebsites krijgen vaak vrij gemakkelijk links, omdat de overheid bereid is naar deze websites te linken.
  16. Ga lopen voor het parlement / het goede doel. Veel websites met autoriteit zullen linken naar zo’n actie.