Video

“Social media onmisbaar bij marketing Windows 7”

0

SmitJacqueline Smit, Country Manager Nederland bij Microsoft, presenteerde vandaag tijdens de Nationale Marketingdag (NMD) de Windows 7-case.  “Dankzij social media hebben wij met 10% van het Vistabudget drie keer zoveel bereikt.” De Nationale Marketingdag staat voor innovatie in marketing. MarketingTribune organiseert de derde editie van de NMD, met meer dan 50 presentaties waarin verschillende cases van bekende merken worden behandeld.

Jacqueline Smit werkt sinds maart 2006 bij Microsoft. Als Country Manager voor Nederland was zij verantwoordelijk voor de strategie en ontwikkeling van de Online Services groep. In juli 2008 werd Jacqueline aangewezen als Chief Marketing Officer voor Microsoft Consumenten en Online, waarin zij verantwoordelijk is voor de consumenten marketing strategie van Windows, Windows Mobile, Windows Live en MSN. Voor haar carrière bij Microsoft was Jacqueline Managing Director voor de Starcom Group in Nederland.

Microsoft lanceerde vorig jaar de nieuwste versie van Windows: Windows 7. Bij deze introductie zette Microsoft Nederland primair social marketing in. Jacqueline Smit, Consumer & Online Marketing Officer gaf in een presentatie haar visie op Social Media Marketing aan de hand van deze case. Zij lichte de keuze van Microsoft toe en deelde bovendien belangrijke insights, learnings en resultaten.

Na afloop van haar presentatie sprak Ronnie Overgoor met haar.

Eerder schreven we uitgebreid over social media marketing bij Microsoft, zie de artikelen Windows 7: geïntroduceerd met alleen social marketing en Microsofts visie op social media en effectieve social marketing.

Deze serie wordt aangeboden i.s.m. Sanoma Digital.
Klik hier voor een overzicht van andere interviews met sprekers tijdens de Nationale Marketingdag.