Chatroulette is deaud

0

Chatroulette is niet meer. Uitgegaan als een nachtkaars. Het hoge aantal fier omhoog staande penissen heeft de tool uiteindelijk de nek omgedraaid. Vanochtend zat ik er voor de laatste keer op. Mij toch nog een keer laten verrassen, nog een laatste keer lachen. Maar het was droefenis. Een zwart scherm staarde mij aan. Niemand. Na een paar keer nexten, had ik eindelijk menselijk contact, een Japanner staart mij aan. Ik next hem. Een blond meisje. Zij next mij. Een geslachtsdeel. Next. En weer een zwart scherm.

Dat was het dan. De zoveelste eendagsvlieg op internet. Toch jammer, want wat heb ik gelachen om Chatroulette. Een aantal memes zijn voorgoed vereeuwigd op het canvas van het het World Wide Web. The Old Fag, Lady Gaga, de Star Wars Stormtrooper, Merton de zingende pianist en natuurlijk de ode van Ben Folds aan Merton. In Nederland besteedde zelfs De Wereld Draait Door een item aan het fenomeen. En ook hier vloog een penis door het beeld.

De Russische student Andrey Ternovskiy is er niet in geslaagd om zijn geesteskind naar een hoger niveau te tillen. De statistieken laten een duidelijke daling zien. Het verrassingselement heeft ervoor gezorgd dat de website heeft kunnen hypen. Iedereen wilde het meemaken. Een keer genext worden. Maar de lol raakt hier toch snel van af, wanneer je een op de acht keer geconfronteerd wordt met een blote jongeheer. Ook het feit dat meer dan 89 procent van de bezoekers van het mannelijke geslacht is, heeft de site geen goed gedaan. Kerels die elkaar voortdurend wegklikken, op jacht naar een digitaal verzetje, dat zet geen zoden aan de dijk.

Dus wat nu? Chatroulette voorgoed afschrijven? De website zal vast nog wel een tijdje bestaan. Net zoals Second Life. Maar mij zul je er niet meer zien. Next.

Lees ook R.I.P. Chatroulette door Mary Elizabeth Williams.