Marketing technology

E-mail leeft dankzij social media!

0

E-mail is niet dood. Integendeel! Jacco Bouw van Web Power legt uit dat er dankzij en ondanks social media veel kansen liggen voor e-mailmarketing.

Jacco Bouw: “Web Power is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Wij zijn in 1999 gestart met e-mailmarketing en met content management. We hebben e-mail de laatste jaren zien veranderen van bulkmail naar gepersonaliseerde mail, naar echt één op één communicatie tussen verzender en ontvanger. De toekomst van e-mailmarketing zal steeds meer komen te liggen op de relevantie van een bericht. Inboxen van de grote providers zoals Hotmail en Gmail worden continu intelligenter. Dat betekent dat op het moment dat een bericht niet meer relevant is voor de gebruiker, deze automatisch zullen gaan verdwijnen naar of een junkfilter of een minder relevante inbox.”

Jacco Bouw (foto) vervolgt: “Als bedrijf heb je niet direct altijd een opt-in adres van alle mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product. Het kan namelijk zo zijn dat op het moment dat ik helemaal geen relatie heb met de eindgebruiker, het bericht toch interessant voor hem kan zijn. Wie kunnen dat nou beter bepalen dan vrienden van jou? Ik volg ze op Twitter, ik volg ze op andere social media platformen. Dus wat is er nu mooier dan, als bedrijf, een e-mail uit te sturen waar je diverse social media iconen in kunt opnemen?

Het gevolg daarvan is dat mijn vrienden bepalen of het interessant voor mij kan zijn. Zij klikken op een van de iconen en het bericht staat op hun Twitter-profiel, op hun Facebook-profiel of op een van hun andere social media platformen. Daarmee zie ik: ‘het is relevant, mijn vriend vindt het relevant, dus het zal ook wel relevant voor mij zijn, dus ik kan doorklikken’. Dat geeft als voordeel dat je je bericht kunt verspreiden onder niet-leden waar je als bedrijf dus geen opt-in adres van hebt. Dat geeft absoluut een conversieverhoging, waarin het bewezen is dat 5% tot 10,2% realistisch kan zijn.”

Meer weten? Download dan het whitepaper “De Synergie tussen E-mail en Social Media”.

Bekijk via deze overzichtspagina de verschillende items uit het Videomagazine.