eBook State of Print: download nu beschikbaar

0

Hoe gaan uitgevers daadwerkelijk om met digitalisering en innovatie? Kloppen de kritische geluiden die hierover op fora en social media te lezen zijn? Dit lees je in het eBook State of Print, dat je nu via Frankwatching kunt downloaden. In 10 interviews vertellen uitgevers van boeken, kranten en tijdschriften hoe zij denken over digitalisering, innovatie, e-books, internet, piraterij, social media en hun collega’s.

Totstandkoming eBook

Het idee om een serie interviews met uitgevers te starten, werd in augustus 2010 geboren. Het was een periode dat er vrijwel alleen maar eenzijdig over innovatie en uitgevers werd gesproken. Op fora en social media kwamen voornamelijk critici aan het woord, van de kant van de uitgevers bleef het akelig stil. Het idee was geboren om uitgevers aan het woord te laten, om zo een tegengeluid te laten horen. Er was mijn inziens namelijk veel behoefte aan informatie over hoe uitgevers nu daadwerkelijk omgaan met digitalisering en innovatie.

De bedoeling was om beleidsbepalers te interviewen, zij bepalen immers de koers binnen de uitgeverij. Na een kort belletje met Frankwatching werd besloten om er een samenwerking van te maken: de interviews zouden wekelijks op Frankwatching verschijnen. De interviewreeks kreeg de naam ‘State of Print‘.

Op Twitter en op het forum van ereaders.nl vroeg ik om input ter voorbereiding op de interviews. Daar werd ruim gehoor aan gegeven, tientallen brandende vragen en opmerkingen kwamen binnen. Eind augustus startte ik daadwerkelijk met de interviewreeks. De openheid bij de geïnterviewden viel mij hierbij gelijk op. Zij namen ruimschoots de tijd om de vaak kritische vragen te beantwoorden. De zorgen over het vak en de toekomst delen zij met elkaar, hoewel iedere uitgever deze roerige tijden op een eigen wijze beleeft.

In samenspraak met Frankwatching werd besloten om per interview een samenvatting op deze website te plaatsen (lees hier de hele serie). Om de lange versies met vaak nuttige informatie niet verloren te laten gaan, is dit eBook als oplossing bedacht. Het doel van dit eBook is om transparantie te creëren in de soms wat mistige uitgeverswereld en zodoende te zorgen voor een open situatie, waarin men elkaar niet tegenwerkt, maar juist mét elkaar werkt.

Download hier het eBook State of Print (in pdf of epub-versie)

Accepteer cookies

Download hier het eBook State of Print (in pdf of epub-versie)