‘Easy’ ondernemen als Virtual Assistant op Aruba!

0

Inmiddels ben ik alweer 2 maanden op Aruba aan het werk en het bevalt me erg goed! Ik had nooit verwacht dat het zo makkelijk zou zijn om je bedrijf in je laptoptas te stoppen en aan de andere kant van de wereld verder te werken. Thuis, aan het strand of in een café, het kan allemaal. Het Nieuwe Werken ten top dus. Maar het is natuurlijk niet alleen maar ‘easy’. Het is online ondernemen met ups én met downs.

Constant Communiceren

Een van de zaken waar ik achter ben gekomen, is dat communicatie de spil is van mijn bedrijf. Als Virtual Assistant help ik andere mensen meer tijd te creëren, maar juist dat tijdsverschil met Nederland speelt soms parten. Je kunt elkaar niet altijd bereiken op momenten dat het nodig is, waardoor werkzaamheden soms extra aandacht vragen. Daardoor is het van belang om nog meer vooruit te kijken en te plannen. Maar ook dat is ondernemen; ontdekken wat wel en niet werkt en regelmatig je koers bijstellen.

Gelukkig heeft het tijdsverschil ook een voordeel. Op Aruba is het namelijk zes uur vroeger dan in Nederland. Als daar de werkdag ten einde loopt, dan begint de mijne pas. Opdrachtgevers kunnen dus werk wat blijft liggen nog gemakkelijker doorschuiven. En met een beetje geluk is het de volgende dag, als ze op kantoor komen, alweer geregeld.

Easy Aruba

In Aruba gaat alles ‘easy’. De mensen leven in een langzamer ritme. Ik heb dit ritme ook opgepakt en mijn werkweek iets minder volgestopt met uren dan voorheen. Maar echt die levensstijl leven is nog best moeilijk. In Nederland gaat alles gehaast, daar ben ik aan gewend. Hier neemt men overal de tijd voor. Dat is zowel een voordeel als een nadeel.

Een goed voorbeeld is de internetconnectie. Internet is hier vele male langzamer en dat heeft ervoor gezorgd dat ik bepaalde werkzaamheden niet meer kan doen. Maar ook dat het internet meer dan eens niet werkt. En dan een monteur te pakken zien te krijgen, je raadt het al, duurt iets langer. Ach ja, je leert ermee omgaan dat je niet altijd kunt werken wanneer je wilt. Gelukkig zijn veel van mijn werkzaamheden niet strikt tijdsgebonden en kan ik op die momenten genieten van ‘beautiful Aruba’.

Living the Good Life

Want naast werken is er natuurlijk genoeg tijd om alle mooie kanten van dit (tijdelijke) Aruba-avontuur optimaal te benutten. Zon, zee, strand, cultuur en natuur; het is er allemaal. In mijn vrije tijd geniet ik dan ook volop van deze heerlijkheden. Dat maakt het tot een prima combinatie van werken en leven op een tropisch eiland.

Ik besef uiteraard zeer goed in wat voor een luxe positie ik verkeer. Als Virtual Assistant heb ik deze vrijheid kunnen verwerven. Dat is een groot voordeel van plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Ik zou niet meer zonder kunnen én willen!