Infographic

Fotodienst Twitter & effect van Facebook op relaties [infographic]

0

This week it’s all about Twitter. De microblogsite is aan het vernieuwen; een nieuwe foto- en videodienst, een vernieuwde zoekfunctie en de introductie van de ‘follow button’. Daarnaast in dit social media nieuwsoverzicht: LinkedIn ontwikkelt een ‘solliciteer’ button & het effect van Facebook op onze relaties (infographic).

Twitter: 3 nieuwe functionaliteiten

Foto’s & video’s delen

Na het delen van foto’s en video’s jarenlang over te hebben gelaten aan third-party services zoals Twitpic en Yfrog, kondigde Twitter afgelopen week eindelijk een eigen foto- & videoservice aan waarmee foto’s en video’s direct kunnen worden gekoppeld aan een tweet. In de sidebar komt daarnaast een overzicht van de trending foto’s en video’s.

Twitters mobiele website en de officiële mobiele apps zullen als eerste de beschikking krijgen over de nieuwe functionaliteit. Op de vraag of Twitter, net als Twitpic, de rechten krijgt van de gedeelde foto’s, was Twitter’s CEO Dick Costolo niet helemaal duidelijk, hij zei: “Users will own the rights to their photos on Twitter.” Of Twitter daarnaast ook rechten krijgt, is niet bekend. Bekijk hieronder de officiële video waarmee Twitter de foto- en videoservice aankondigt. Bron: Twitter blog.

Accepteer cookies

Twitter Search

Ook Twitter search is vernieuwd. Niet alleen worden er meer relevante tweets getoond wanneer je ergens op zoekt of op een trending topic zoekt, maar er worden vanaf nu ook relevante foto’s en video’s getoond op de pagina met zoekresultaten. Als je de nieuwe ‘Firefox with Twitter’ browser downloadt, kun je direct in de adresbalk een @username of een #hashtag intikken. De browser bevat daarnaast een built-in tweetcounter die aangeeft hoeveel nieuwe tweets je hebt en een twitter search bar.

Follow-button

Tot slot lanceerde Twitter deze week de Follow-button. De button maakt het, zoals de naam al zegt, mogelijk om met een druk op de knop een account te gaan volgen. Je kunt je eigen Twitter button maken via twitter.com/followbutton. Voor WordPress is er ook al een plugin beschikbaar. Twitter hoopt naar alle waarschijnlijkheid dat de follow-button net zo herkenbaar en sterk zal worden als de like-button van Facebook. Bron: Twitter blog.

LinkedIn ontwikkelt ‘solliciteer’ button

Na Facebook en Twitter kan LinkedIn natuurlijk niet achterblijven. Er gaan hardnekkige geruchten dat LinkedIn een dezer dagen een eigen button zal aankondigen, de zogenaamde ‘Apply within LinkedIn’ button, die het mogelijk maakt om met een druk op de knop via LinkedIn, en met je LinkedIn-profiel in plaats van een te uploaden cv, op een vacature te solliciteren. Voor organisaties maakt deze plugin daarnaast ook meteen een selectie op geschiktheid, op basis van de data in de profielen. Als een werkgever meer informatie wil van de sollicitanten dan op het standaard LinkedIn-profiel beschikbaar is, is er de mogelijkheid om vragen toe te voegen. (Sta je er voor open om te verhuizen?’ of ‘Hoeveel uur per week wil je werken?’) en een motivatiebrief toe te voegen. Bron: Mashable.com.

Het effect van Facebook op relaties

De ‘relatiestatus’ is een van de functionaliteiten die Facebook groot gemaakt heeft. Hoewel de SNS door alle mogelijkheden tot sociale interactie veel voordelen voor ons zelfvertrouwen kan hebben, biedt het ook ongekende mogelijkheden tot bespieden, stalken en jaloezie. Het veranderen van je Facebook-status van ‘in a relationship’ naar ‘single’ staat altijd garant voor een hoop feedback. Gewenst, maar ook ongewenst. 60% van alle Facebook-gebruikers vult zijn of haar relatiestatus in. Online Dating University en AllFacebook maakten samen een infographic over het effect van Facebook op relaties wereldwijd. Bron: AllFacebook.com.

Lees ook de andere artikelen in de serie social media nieuws.