Verdieping

Online Campagne Top 5: High Impact

0

Met de inzet van opvallende, in het oog springende advertentievormen vergroot je de impact van je online campagne. Steeds vaker worden opvallende, krachtige formaten als Take-overs, Headers en Layers ingezet. Deze impactvolle formaten zijn uitermate geschikt voor campagnes met branding/ awareness doelstellingen. In deze top 5 vind je impactvolle en zeer creatieve uitingen uit deze categorie.

1. Kung Fu Panda 2 – Take-over

Adverteerder: UPI

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: MediaCom
Creatiefbureau: Kris Fris

Deze zeer uitgebreide Take-over brengt je volledig in de sfeer van de film en laat direct al de trailer in de Rectangle zien. De Take-over gaat echter na klik helemaal in de 5e versnelling en schuift de gehele site in stijl van de film opzij om de trailer groot te vertonen. Erg mooie impactvolle manier om een film te lanceren.

Bekijk de uiting

2. The Glenlivet – Roadblock & Layer

Adverteerder: The Glenlivet

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: n.v.t.
Creatiefbureau: BandBreed

Zeer impactvolle originele uiting, sterk in zijn eenvoud. Zonder de surfervaring van de sitebezoeker te verstoren eist de uiting op originele manier de aandacht op. Het product wordt op een doeltreffende wijze in beeld gebracht en is met de link naar Vaderdag perfect uitgevoerd.

Bekijk deze uiting

3. Sunil – Video2HalfpageAd

Adverteerder: Unilever

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Mindshare
Creatiefbureau: Sevenedge

Deze uiting eist de volledige aandacht en start direct bij het openen van de site een video met een commercial over de gehele site. Hierdoor realiseert de uiting gelijk een hoge impact. Na afloop van de commercial of bij het sluiten ervan schuift de grote commercial zichtbaar naar het grote HalfpageAd formaat en houdt zo de aandacht vast. Op deze wijze wordt de Sunil commercial met de voordelen van directe (inter)actie mogelijkheden online perfect gecombineerd.

Bekijk deze uiting

4. RVD Herken Kindermishandeling – Pushdown

Adverteerder: RVD

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Kobalt Digital
Creatiefbureau: Noise!

Deze uiting valt op en klapt na klik volledig uit. Met de verwerking van video en het spelelement wordt de interactie aangegaan. Dit verlengt de tijd dat men met de uiting en dus met het merk/ boodschap bezig is. De uiting brengt op slimme wijze de boodschap over met een duidelijke call-to-action.

Bekijk deze uiting

5. Volkswagen Think Blue – Take-over

Adverteerder: Volkswagen

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Mediacom
Creatiefbureau: Achtung!

Deze ludieke uiting neemt de gehele site over. Hiervoor wordt op een fraaie wijze het product, de Volkswagen bedrijfswagens, gebruikt  waarmee de site weer wordt opgebouwd. Mooie manier om het product in de schijnwerpers te zetten. Een uiting met een duidelijke boodschap.

Bekijk deze uiting

De online Campagne Top 5

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, Jongeren, Social Media, Consumer Electronics, Travel  en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van impactvolle campagnes en succesvolle online cases.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient, of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier, of via Twitter of Facebook snel aan!