Infographic

Social media quickscan [infographic]

0

Frankwatching verzamelt in deze serie infographics op gebied van onder andere internet, social media, marketing en communicatie. Deze week in de serie Infographic Day: de social media quickscan. Een handig overzicht van de Nederlandse big four: Twitter, Facebook, Hyves en Youtube.
Creatief bureau IN10 heeft eerder dit jaar de onderstaande infographic ontwikkeld met elementen op gebied van social media. Volgens het bureau kan deze visualisatie direct als basis dienen voor de social media-strategie van organisaties. De infographic toont onder andere welke toepassingen het populairst zijn, zowel internationaal als nationaal. De 4 grootste kanalen noemen de makers ‘the big four’, waarmee zij Facebook, Twitter, Hyves en YouTube aanduiden.

Daarnaast zijn bekende termen opgenomen die op de verschillende platformen worden gebruikt, met daarbij een korte uitleg. Ook heeft het bureau een aantal KPI’s opgenomen die organisaties kunnen gebruiken om de doelstellingen omtrent social media te meten.

Benieuwd naar alle elementen van deze quickscan? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de gehele serie Infographic Day volgen.