Infographic

Visualiseer je twittergedrag [infographic]

0

Vorige week is Visual.ly gelanceerd. Een platform waarop je eenvoudig infographics kunt maken op basis van data. Geen gedoe met designers, gewoon je data uploaden en Visual.ly maakt er een infographic van. Als coole feature  bieden zij ook de mogelijkheid om gratis een infographic te maken over je eigen twittergedrag. Mits je jezelf niet te serieus neemt.De start-up verzamelt infographics en maakt het aanbod daarvan doorzoekbaar. Het doel is om de grootste marktplaats voor infographics op het web te worden. Daarvoor moet er nog wel het nodige gebeuren. De teller staat momenteel op iets meer dan 2.000 infographics. De onderwerpen variëren van wetenschap, tot sport, economie, technologie, social media en gezondheid. Iedereen kan infographics uploaden. In feite dus een soort YouTube, maar dan voor infographics in plaats van video.

De homepage van Visual.ly

Volgens de site kunnen designers het platform gebruiken om hun portfolio te promoten. Tegelijkertijd wil Visual.ly het maken van infographics zo simpel maken dat iedereen het kan. Dus zonder design software of vaardigheden. Je hoeft alleen maar je data te uploaden en zij maken er automatisch een infographic van. Deze functionaliteit is nog niet live, maar voor registratie is mogelijk. Het uiteindelijke streven: verhalen vertellen door data te vertalen naar infographics. Past perfect in onze huidige beeldcultuur.

Na YouTube (video), Flickr (foto) en Slideshare (presentaties) eigenlijk voor de hand liggend dat iemand een site ontwikkelt die gewijd is aan infographics. Op Twitter heeft het account van Visual.ly inmiddels ruim 23.000 volgers. Niet onaardig als je bedenkt dat de start van de publieke beta test woensdag 13 juli was.

Als visueel georiënteerde start-up hebben ze uiteraard ook een introductievideo gemaakt.

Accepteer cookies

Aandacht weet men o.a. te trekken met de mogelijkheid om jouw twitter gedrag te visualiseren. Daarvoor moet je wel toegang geven tot je twitter account. Even uitkijken, want daarmee geef je Visual.ly ook toestemming om namens jou tweets te verzenden. De oplossing: toegang toestaan, maak de infographic en trek de toestemming weer in.

Ik heb de tool uitgeprobeerd en er zitten m.i. nog wel wat bugs in. De data die wordt getoond in de infographic klopt soms niet. Zo zou ik volgens de infographic slechts 0.02 tweets per dag versturen, oftewel één tweet in de vijftig dagen. Ook de follower churn is flink overschat. Jammer, want accuratesse is toch het eerste wat je verwacht van een platform dat data omzet in infographics. Hier valt nog het e.e.a. te verbeteren. Verder is de uitwerking van de infographic echt tongue in cheek. Al met al een grappige tool om eens uit te proberen op een regenachtige dag in juli (terwijl je collega’s op vakantie zijn).

Hoe leuk het ook is om je twitter gedrag te visualiseren, echt spannend wordt het zodra Visual.ly het automatisch genereren van infographics mogelijk maakt. Deze feature zit er aan te komen, maar is nog niet gereed. Tot die tijd kunnen we ons dus vermaken met de Twitter Visualizer.

Infographic van @marcodekkers