Infographic

Hoe leeftijdsgroepen online communiceren [infographic]

0

Frankwatching verzamelt in deze serie infographics op het gebied van onder andere internet, social media, marketing en communicatie. In deze editie van de serie Infographic Day: hoe leeftijdsgroepen online communiceren.

Deze infographic van Community102 toont dat leeftijdsgroepen op verschillende wijze het sociale web gebruiken. 25 procent van de interactieve gebruikers heeft de leeftijd van 35 tot 44 jaar. Van de groep millenials (geboren tussen 1978 en 1994) bekijkt 59 procent online het nieuws. Gemiddeld is deze groep 23 minuten per dag op het internet aanwezig.

De gemiddelde leeftijd van een social networker is 37 jaar. De gemiddelde leeftijd van een LinkedIn-gebruiker bedraagt 44 jaar, die van Twitteraar 39 jaar en de gemiddelde Facebook-gebruiker is 38 jaar oud.

Deze en andere data omtrent de verschillende leeftijdsgroepen en hun online gedragingen kun je vinden in de onderstaande infographic. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de gehele serie Infographic Day volgen.