Apps & Tools, How to

Bit.ly Chrome extensie: sneller links verkorten en delen [tooltip]

0

Frankwatching geeft je vanaf nu een aantal keer per week een korte en praktische tooltip. Aan bod komen tools op het vlak van bijvoorbeeld het nieuwe werken, productiviteit, social media en internet in het algemeen, die het je net iets handiger, sneller of makkelijker maakt. In deze eerste editie: de Chrome extensie van bit.ly.

Sneller verkorten en delen

Je hebt een leuke website gevonden en je wilt deze zo snel mogelijk delen met al je followers op Twitter. Om te controleren hoe vaak mensen er op klikken wil je de URL ook nog via Bit.ly verkorten. Je kunt natuurlijk handmatig de URL kopiëren, verkorten en dan in Tweetdeck, Hootsuite of Twitter plakken, maar dit alles kan een stuk makkelijker als je Chrome gebruikt.

Bit.ly heeft een tijd geleden een handige extensie uitgebracht die een knop naast de URL-balk in Chrome plaatst. Wanneer je op deze knop drukt, verkort Bit.ly automatisch de URL die je op dat moment open hebt en kopieert de titel van de website waar je je op bevindt. Vervolgens kun je de link meteen delen of naar een ander programma kopiëren. Als je niet de titel wil gebruiken van de website die je deelt, selecteer je het stukje relevante tekst voordat je op de knop drukt. Dan gebruikt deze extensie de geselecteerde tekst als tekst voor de tweet. Uiteraard kun je ook altijd nog de tekst handmatig aanpassen voordat je hem deelt.

Een mogelijkheid die recent is toegevoegd, is de optie om met je rechtermuisknop een link te kopiëren en meteen te verkleinen. Dit maakt het delen van een verkorte link helemaal makkelijk. Een andere positieve bijkomstigheid is dat de browser extensie, wanneer je je eigen domein hebt om URLs te verkorten bij bit.ly, jouw eigen domein gebruikt.

Ga naar de Chrome web store om deze tool uit te proberen. Als je zelf leuke tooltips hebt en daar over wil schrijven, neem dan contact met ons op! Lees ook de andere artikelen in in deze serie.